• Haberler
  • Arıt mahrumiyet bölgesine dönüşmüştür

Arıt mahrumiyet bölgesine dönüşmüştür

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu Arıt'ın mahrumiyet bölgesine dönüştüğünü söyledi.

Arıt mahrumiyet bölgesine dönüşmüştür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, "Arıtlıların beklediklerini biz yapacağız." dedi.

CHP Bartın Milletvekili, CHP Parti Meclisi ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın ve çevresindeki temaslarına devam ediyor. TBMM’nin tatile girmesi sonrası Bartın’da yurttaşlarla buluşmaya devam eden CHP’li Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ve parti yetkilileriyle beraber Arıt, Ören köyü ve Yeniköy’de vatandaşlarla bir araya geldi.  

İlk olarak muhtarlarla görüşen Bankoğlu ve CHP ekibi burada yöre halkının ihtiyaçlarını, şikayet ve isteklerini dinledi. 

Bahsi geçen konuları yerinde gözlemleyen ve bilgilendirilen Bankoğlu, basına yaptığı açıklamada “Büyük ekonomik zorluklar içindeki hemşehrilerimiz büyük bir misafirperverlikle Muharrem ayı geleneği olan aşurelerini bizimle paylaştılar. Öncelikle hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Partimizin öncelikli hedefleri içinde olan ekonomik durumun iyileştirilmesi, herkesin ağzının tadının geri gelmesi bizim en büyük sözlerimizden. 1994 yılında belediye statüsünü elde eden Arıt, ne yazık ki belediyelerin görev ve yetkilerini yeniden düzenleyen bir yasayla nüfusunun 5 binin altında kalması engeline takılarak, 2014 yılında ilçe özelliğini yitiren pek çok yerden biridir. Bartın merkez, ilçe ve köylerinin göç vermesi ülkemizin pek çok kentinde görülen, plansız politikaların ve yanlış yönetimin en önemli sonuçlarındandır. Bu düzenleme yapılırken, Bartın Merkez’e 30 km mesafedeki Arıt’ın merkezi konumu, turistik ve kültürel değerlere sahip oluşu, belde özelliğini yitirmeden önce havzasındaki 17 çevre köyler ile ticari, sosyal ve kamu hizmeti alanlarında bir çekim noktası olduğu göz ardı edilmiştir. Türkiye’de bu durumda olan binlerce sabık belediye mağdur olumuştur. Kaynakların hakkaniyetli kullanımı, hizmetlerin etkin olarak sağlanabilmesi için muhtarlarımızın ve hemşehrilerimizin talebi açık ve nettir. Benzeri durumda olup, mahkeme yoluna giden ve belediye olmaya hak kazanan yerler ve bu yerlerin emsal davaları mevcuttur,” dedi.

Bankoğlu yaptığı açıklamada tarım ve hayvancılıkla geçim sağlayan Arıt ve çevresinin Küre Dağları eteğindeki konumu ile önemli bir turizm potansiyeline de sahip olduğunu, buna rağmen BAKKA’nın projeleri içinde hep alt sıralarda kaldığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölgenin gelişmesi ve yeni turizm rotaları oluşturmak, bunları duyurmak için yeterli hamlelerde bulunmadığını söyledi. 

Bankoğlu “Arıt belediyeye sahip olmadığı, BAKKA tarafından yapılan tarım, turizm veya ticaret ile ilgili projelerde eş finansman gücü sağlayacak kooparatife ya da dernek gücüne sahip olmadığı için mahrumiyet bölgesine dönüşmüştür. Her yurttaşa hizmet götürmenin yolunu aramak ve haksızlıkların önüne geçmek varken, Arıt’ı bu şekilde yatırımlardan mahrum bırakmak, yolları kesmek demektir. Yol demişken konuştuğumuz herkes yarım bırakılan Bartın – Arıt yolunun tamamlanmasını ve Kurucaşile – Başköy – Arıt arasındaki yolun da tamamlanarak Arıt’ın çıkmaz sokak konumundan kurtarılmasını bekliyor. 2022 yılında yolcusu, uçağı olmayan hava alanları yapmak yerine öncelikli olarak yol yapılması gerektiğini hatırlatmak aslında çok üzücü. Vatandaşımız BAKKA projeleri içinde yer alan Aydınlar Hayvan Pazarı’nın yapımını da sabırla bekliyor. Göçü önlemek, bölge halkına sürdürülebilir bir ekonomik güç kazandırmak ve Küre Dağları’na açılan bu kapının kilidini açmak için Arıtlıların beklediklerini biz yapacağız,” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.
 

Bakmadan Geçme