ANLAYANA TOKAT GİBİ PROJE!
Kanal Tokat projesi Bartın'ın yüzüne vurulan bir 'TOKAT' değildir de nedir?
Tokat'ın içinden geçen ve şehri ikiye bölen Yeşilırmak'ın turizme kazandırılması amacıyla hayata geçirilen ‘Kanal Tokat’ projesi ile ırmağın belirli bir kısmında şişirme tekniği ile ırmak seviyesi aynı düzeyde tutularak, su durgunlaştırıldı ve akı debisi kontrol altına alındı.
Debisi kontrol altına alınan su üzerinde Osmanlı kayıkları ile gezinti yapılmaya ve su sporlarına başlanıldı. Irmak kenarında rekreasyon (eğlen-dinlen) alanları oluşturuldu.
Kent dokusuna uygun, karşılıklı dinlenme mekânları, gezi, koşu ve bisiklet yolları hazırlanarak, Yeşilırmak bir cazibe merkezi haline getirildi.
Tokat bu proje ile 100’ü aşkın proje içerisinde ilk 13 arasında yer alıp, İdealkent Ödülünün sahibi oldu.
Tokat ili ‘Kanal Tokat’ projesiyle sadece İdealkent Ödülü almakla kalmayıp turizm gelirlerini de ciddi derecede artırdı.
AK Partili Tokat Belediyesi bu projesi ile belediyeciliğin ne olduğunu sadece Bartın’a değil tüm Türkiye’ye gösterdi. (CHP’li ya da MHP’li olsaydı da bunun altını memnuniyetle çizerek ifade ederdik.)
Bartın, Tokat Belediyesinin dillere destan olan bu başarılı projesinden hala bihaber olabilir!
Doğaldır..!
Normaldir..!
Şaşırmamak gerekir..!
Üzerinde su taşımacılığı yapılabilen Türkiye’nin tek ırmağı olan Bartın Irmağı’nda yıllardan bu yana hiçbir çalışma yapılmaması üzerine düşünmek gerekir.
Bu durumu sorgulamak gerekir.
Ve şimdi sormak gerekir!
Kanal Tokat, Bartın’ın yüzüne vurulan bir “TOKAT” değildir de nedir?
Bülent BOSTANCI yazdı...