YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN 7 SAYFALIK YANIT

Bartın Televizyonu'nda Ercan Aydın'la Er Meydanı programı gündem yarattı...

Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç 'Siyasette 24 Saat!' başlıklı basın açıklamasıyla ABA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın'ın konuğu olan AK Parti İl Başkanı'nın canlı yayındaki söylemlerine yanıt verdi.

Çatısı altında Bartın Televizyonu, Radyo B, Bartın 74 Haber Gazetesi ve abamedya.com internet haber sitelerini barındıran ABA Medya Bartın'da gündeme yön vermeye devam ediyor.

Ercan Aydın'la Er Meydanı programının bu haftaki konuğu AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı oldu. Canlı yayınlanan program  Bartın Televizyonu Sosyal Medya hesabından 63 binden fazla erişim alırken 24 binden fazlada görüntüleme aldı.

Canlı yayında Kalaycı'nın Yeniden Refah Partisi'nin  Cumhur İttifakında gördüğünü söylemesi üzerine Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç 7 sayfalık bir açıklamada bulundu.

İşte satırı satırına o açıklama;

''Yeni Normal'' sürecinin başladığı bu günlerde adet olduğu üzere tüm İslam aleminin geçmiş bayramı mübarek olsun.

Kıymetli dostlar; dün akşamki ABA Medya SAYIN Ercan Aydın ile AK Parti Bartın İl Başkanı Sayın Turhan Kalaycı sohbet esnasında Yeniden Refah Partisi sorulunca partimizi Cumhur İttifakında gördüğünü söyledi. Kendisine teşekkür ederiz. Refah Partisi geçmişte de ittifaklarda bulundu. İttifak yapmak için geçmişte olduğu gibi öncelikle milletimizin menfaatleri gereği üretim, istihdam ve ihracat anlayışını benimsemek gerekir.

Yeniden Refah Partisi 17 Kasım 2019 tarihinde 45.000 katılımcıyla tarihin en büyük kongresini yaparak Sayın Dr. Fatih Erbakan'ı Genel Başkan seçmiştir. Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan ittifaklar konusunda'' Öncelikli hedefimiz tek başına iktidar olup bütünüyle Milli Görüş anlayışıyla devletimizi yönetmektir'' açıklamasını yapmıştır İttifaklar içinse yazı başlığındaki gibi geçmişte olduğu gibi siyasette 24 saat uzun bir süredir. Milletmizin menfaatine olacaksa her türlü fedakarlık yapılır.

1974 Yılında CHP ile koalisyon yapılmış Devlet Bakanlığı, Adalet, İçişleri, Ticaret, Gıda, Tarım, Hayvancılık, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarını alarak Kıbrıs Barış Harekatı başta olmak üzere aşağıdaki fabrikalar yapılmaya başlanmıştır.

1974 yılında atılan temeller:

* Konya Kulu Tuz Fabrikası

* Afyon Şeker Fabrikası

* Afyon Et ve Balık Kurumu

* Kütahya İplik Fabrikası

* Yozgat Çimento Fabrikası

* Malatya İplik Fabrikası

* Hakkri Yüksekova Süt Fabrikası

* Siirt Süt Fabrikası

* Trabzon Peynir Tereyağı Fabrikası

***   ***  ***

1975 Yılında Atılan Temeller:

* Mardin Çimento Fabrikası

* Bilecik Seramik Fabrikası

* Bilecik Söğüt Seramik Fabrikası

* Antalya Pil Fabrikası

* Zigana Tüneli temeli

* Mardin Nusaybin iplik Fabrikası

* Mardin Mazıdağı Peynir Tereyağı Fabrikası

* Konya Yonga Levha Fabrikası

***   ***  ***

1976 Yılında Atılan Temeller:

* Kırıkkale Çelik Çekme Boru Fabrikası

* Adapazarı Yem Fabrikası

* Adapazarı Başak Traktör Fabrikası

* Sivas Gemerek Çelik Konstrüksiyon Fabrikası

* Şanlıurfa Ziraat Makine Fabrikası

* Mardin Küçük Sanayi Sitesi

* Afyon Bolvadin Alkolit Fabrikası

* Kütahya Kğıt Fabrikası

* Bilecik Bozüyük Seramik Tevsiyat Fabrikası

* Adıyaman Çimento Fabrikası

* Adıyaman Makine Fabrikası

* Afyon Şeker Fabrikası

* Afyon Kğıt Fabrikası

* Afyon Et ve Balık Kurumu

* Afyon Alkolit Fabrikası

* Afyon Ağır Makine Fabrikası

* Ağrı Şeker Fabrikası

* Ağrı Otoban

* Amasya Ağır Makine Fabrikası

* İki Otoyolu

* Ankara Organize Sanayi Bölgesi

* Ankara İş Makineleri Fabrikası

* Ankara Terminal Santrali

* Ankara Otoban

* Antalya Çimento Fabrikası

* Artvin Kğıt Fabrikası

* Aydın Gübre Fabrikası

* Balıkesir Kğıt Fabrikası

* Bilecik Rulman Sanayi

* Bingöl Çimento Fabrikası

* Bitlis Çimento Fabrikası

* Bitlis Sigara Fabrikası

* Bolu Ağaç Sanayi Fabrikası

* Burdur Traktör Fabrikası

* Bursa Otomobil Fabrikası

* Çankırı Ağır Teçhizat

* Çorum Şeker Fabrikası

* Çorum Ağır Makine fabrikası

* Denizli Çimento Fabrikası

* Denizli Şeker Fabrikası

* Diyarbakır Çimento Fabrikası

* Diyarbakır Tütün Sanayi Fabrikası

* Diyarbakır Et Kombinası

* Diyarbakır Elektro Mekanik Sanayi

* Elazığ Organize Sanayi

* Elazığ Dokuma Fabrikası

* Elazığ Elektro Mekanik Sanayi

* Elazığ Tel Çekme Sanayi

* Elazığ Haritalı Çelik

***   ***  ***

1977 Yılında Atılan Temeller:

* Bolu Gerede Çelik Konstrüksiyon ve Teçhizat Fabrikası

* Kastamonu Entegre Kğıt Fabrikası

* Kayseri Çimento Fabrikası

* Kayseri Üniversal Takım Tezghları Sanayi

* Kayseri Üniversal Takım Tezghları Sanayi

* Kayseri Tank Yenileme Fabrikası

* Kırklareli Ziraat Makine Sanayi

* Kırşehir Lastik Fabrikası

* Kırşehir Takım Tezghları Sanayi

* Konya Gübre Fabrikası

* Konya Traktör Fabrikası

* Konya Şeker Fabrikası

* Konya Traktörü Yenileme Fabrikası

* Kütahya Çimento Fabrikası

* Malatya Paletleme Tesisleri

* Malatya Transformatör Fabrikası

* Malaya Elektro Mekanik Sanayi

* Manisa Tütün Sanayi

* Manisa Çimento Fabrikası

* Kahramanmaraş Çimento Fabrikası

* Kahramanmaraş Elbistan Şeker Fabrikası

* Mardin Gübre Fabrikası

* Mardin Şeker Fabrikası

* Mardin Traktör Fabrikası

* Muğla Çimento Fabrikası

* Muğla Tütün Sanayii

* Muğla Termik Santrali

* Muş Şeker Fabrikası

* Nevşehir Aktarma Organları Sanayi

* Niğde Halı Sanayi

* Niğde Kamyon Motorları Sanayi

* Hatay İskenderun Çimento Fabrikası

* Kütahya Soma Gübre Fabrikası

* Van Şeker Fabrikası

* Rize Gemi Dizel Motor Sanayii

 

Yine 54. Refah-Yol Hükümetinde Çekiç Güç denilen Amerikan birliği geri gönderilmiş, Filistin El Halil şehrine barış gücü gönderilmiş ve kısaca aşağıda paylaştığım icraatlar 11 ay gibi kısa bir sürede yapılmıştır.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Başbakanı olduğu 54. hükümetin 11 ay içinde tahakkuk ettirdiği ilklerden mukayese edebilmek için bahsetmek istiyoruz.

1- 1996 yılı sonunda 20 milyar dolar olması beklenen bütçe açığı 15 milyar dolara, 45 milyar dolar olması beklenen iç borç ise 22 milyar dolara düşürüldü.

2- Refah-Yol hükümeti, hükümeti devraldığında % 76'lar seviyesinde olan repo oranı, Şubat 1997 tarihinde % 50'ler seviyesine çekildi, fark % 26'dır.

3- % 170 seviyelerinde devralınan hazine borçlanma faizi, Şubat 1997 tarihinde % 83'ler seviyesine düşürüldü, fark % 87'dir.

4- Enflasyonla mücadelede büyük başarılara imza atıldı. Zira, toplumun tüm gelir gruplarına enflasyon üzerinde 40-50 puanlık bir reel gelir sağlanmıştır.

5- 28 Haziran 1996 tarihinde 550 puan olan borsa endeksi, Şubat 1997'de 1700 puana yükseltilerek rekor kırıldı. 54. hükümet 26 Haziran 1996 tarihinde kurulmuştu.

6- Kaynak paketlerden Ocak 1997 itibariyle 11,78 milyar dolar, Nisan 1997 itibariyle 13,33 milyar dolar bir gelir sağlandı. Yani, toplam 25,11 milyar dolar zamsız, vergisiz bir gelirin havuza aktarılması sağlandı.

7- 1995 tarihinde işbaşında bulunan 53. hükümet döneminde bütçeden tarımı desteklemek için ayrılan pay sadece 19 trilyon iken, 1996 yılı içinse önceki hükümet tarafından öngörülen destekleme fonu sadece 38 trilyon TL idi. Refah-Yol, 1996 yılı ikinci yarıda yaptığı hamle ile 1996'daki desteklemeyi, 60 trilyon TL'ye çıkardığı gibi, 1997 yılı içinde de 95 trilyona yükseltti. Aradaki fark 57 trilyona ulaştı.

8- TMO 1995 yılında 48 milyon dolarlık hububat alımı yaptığı halde, sayın Erbakan'ın başbakanı olduğu 54. hükümet 329 milyon dolarlık alım yaparak, köylüye 7 misli fazla para ödemek suretiyle yüzünü güldürmüştür.

9- Köylülere % 50 gübre sübvansiyonunun alımda derhal ödenmesi esası getirildi. Ayrıca, gübre alımında formaliteler azaltıldı.

10- Et ithalindeki fon, önce % 3'ten % 30'a çıkarıldı. Daha sonra da canlı hayvan ve et ithalatı yasaklandı. Böylece hayvancılık sektörü korunmuş oldu.

11- Bağ-Kur emeklilerinin maaşları % 300 artırıldı.

12- Esnafa verilen krediler 1996'nın ikinci yarısında 57 trilyondan, 80 trilyon YTL'ye çıkarıldı. Yani, 53. hükümette 57 trilyon olan esnaf kredisi, 54. hükümette 80 trilyona çıkartıldı. Fark, 23 trilyon.

13- 54. hükümet döneminde fındık üreticisine, buğday üreticisine, pancar üreticisine en yüksek taban fiyatları verildi. Bugüne kadar bu rekorlar kırılamadı.

14- Fon kredisi imkanı tanınan teşvik belgesi verilmeye başlandı. Böylece, fon kredisinden yararlanmak üzere 8036 KOBİ sahibi müracaatta bulundu. 2.5 trilyon TL kredi kullanıma açıldı.

15- Asgari ücrette % 100'den fazla artış sağlandı.

16- Refah-Yol döneminde memurlara % 102.5 maaş zammı yapıldı. O yıl enflasyon oranı % 65 olarak gerçekleşmişti. Buna göre memurun alım gücü % 37.5 kadar artırılmıştı.

17- 54. hükümet Refah-Yol 1996 tarihinde asgari ücreti 210 dolar olarak tespit etmiş ve işçilere o güne kadar verilen en yüksek asgari ücreti ödemiştir.

18- Kamu toplu iş sözleşmeleri ilk defa Refah-Yol döneminde, 3 ay gibi kısa bir zamanda sağlandı. Kamu kesimi ortalama giydirilmiş aylık ücretlerinde büyük bir artış sağlanarak, ücretler 50 milyon TL'den, 107 milyon TL'ye, dolar bazında 655 dolardan, 993 dolara çıkartıldı.

19- Bütçeden Bağ-Kur emeklilerine 866 milyar TL, memur emeklilerine 985 milyar TL ve işçi emeklilerine de onları mağdur edemeyecek derecede destek sağlandı.

20- Emeklilerin maaşlarında enflasyonun üstünde % 51 reel artış sağlandı.

21- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonunun bütün geliri ilk defa kanunun maksadına uygun şekilde yoksullara tahsis edildi.

22- Körfez savaşı sonrası Irak'a uygulanan ambargo sonucu kapalı tutulan 'Kerkük-Yumurtalık' boru hattı, Amerika'nın tehditlerine rağmen, 54. Refah-Yol hükümetinin gayretleriyle açtırıldı. Ekonomiye büyük katkı sağlandı.

23- 50 yıldan beri ilk defa 1997 tarihinde denk bütçe yapılabildi. Bu Refah-Yol hükümetinin övünülecek başarısıdır.

24- 1997 yılı bütçesinde yatırımlar toplam ve reel olarak 20 yıldan beri ilk defa % 40 artırıldı. Böylece devlet yatırım ve kalkınma yapabilen bir devlet haline getirildi.

25- Bedelsiz ithalatla bütçeye 1.5 milyar marklık ek gelir sağlandı.

26- 54. hükümet döneminden önceki hükümetlerde sadece İstanbul dükalığına ve dönme diktasına sunulan kredi ve teşvik imkanları, onların ellerinden alınarak Anadolu'nun kalkınmasına, yerli ve milli sanayinin oluşmasına aktarıldı.

27- Bütün bu işler yapılırken yeni zam ve vergiler konmadı.

28- Arsızların hortumları kesildi. Paralar oluşturulan havuza aktarıldı.

29- ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Japonya, Kanada, Almanya'nın oluşturduğu G-7'lerin karşısında, Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Malezya, Mısır ve Nijerya'yı içine alan D-8'ler kuruldu. Bu bir nevi İslam ekseninin yeniden oluşması demekti. (14.6.1997 - Çırağan.)

30- Refah-Yol döneminde denk bütçe yapıldı. Faize ödenmesi gereken miktarlar, bir evvelki yılın 18.5 milyar dolarına mukabil, 12 milyar dolara indirildi. Fark, 6.5 milyar dolar.

31- Devletin arazileri sermayedarlara satılmaktan kurtuldu.

32- Özel bankaların devletten uzun vadeli düşük faizli borç alıp, bu parayı devlete yüksek faizle ve kısa vadeli olarak satmasının önüne geçildi. Böylece katrilyonluk korkunç kazançlar devletin kasasında kaldı.

33- Eşel-Mobil sistemi getirilerek, memur ve işçilerin maaş zamları otomatiğe bağlanmış ve onların enflasyon nispetinde maaşları otomatik olarak zamlanmıştır.

34- İlki 1961, en sonu da 2004 yılını ihtiva eden IMF'nin stand-by anlaşmaları, Necmettin Erbakan hariç kurulan hükümetlerin Başbakanları - ki Erdoğan da buna dahildir- tarafından imzalanarak, bir nevi milli ekonomi terk edilmiş ve IMF ekonomisine teslim olmuşlardır. Toplam 19 stand-by anlaşması imzalanmıştır.

Görüldüğü gibi, 54. hükümetin Başbakanı muhterem Necmettin Erbakan cumhuriyet tarihinde görülmemiş büyük icraatlara imza atmıştır. Böyle bir hükümet iç ve dış mihrakların işine gelmedi. 28 Şubat post-modern darbesi ile iktidardan uzaklaştırıldı. Vurguncuların, soyguncuların, arsızların, hırsızların yeniden at oynatmaları dönemine geçildi. Oysa, Refah-Yol hükümeti rantiye ve faizden kesip, elde ettiği paraları çiftçi, köylü, memur, işçi, esnaf ve emekliye vererek, herkesin yüzünü güldürmüştür. Bilmem anlatabildim mi?

Şimdi 18 yıldır mevcut iktidarın yaptıkları ile sizler kıyaslayın

Yeniden Refah Partisi ile ittifak için;

Faizci kapitalist sistem yerine milli ekonomi

Adil yönetim, Adil paylaşım

Haklının güçlü olacağı bir sistem

D-8 leri tekrar aktif hale getirmek

Sosyal yardım yerine fakirliği giderip kalkınma sağlamak

İstanbul sözleşmesini iptal etmek öncelikle gerekiyor.

En önemlisi yılda 100 milyar dolar milli kaynak paketi hazırlanmış ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere randevu talep edilmiştir. Bu kaynak paketi tamamen yerli ve milli imkanlarla dışarıdan borç almadan sağlanacaktır. Öncelikle dar gelirlinin faiz borçları ödenecek,54 hükümette olduğu gibi işçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam yapılacaktır. Her yıl üretilecek bu kaynakla üreticilerimiz desteklenecek, tarıma en yüksek taban fiyatlar verilecektir. Ülkemizi borç faiz batağından kurtarmak için kullanılacaktır.

Bizler bu ülkeyi seviyoruz, bu milleti seviyoruz, sorunlar çözülsün de kim çözerse çözsün anlayışındayız. Mevki, makam koltuk, ihale ve çıkar peşinde koşmadan milletimiz için çalışıyoruz. Yaşanabilir bir Türkiye için çalışıyoruz. Yeniden Büyük Türkiye için Yeniden MİLLİ GÖRÜŞ gereklidir.

Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç

Bakmadan Geçme