Yeni haftanın hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporuna göre Bartın'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek. 

Bartın'da yeni haftaya girilmesiyle birlikte en çok merak edilenlerin başında haftanın hava durumu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporuna göre Bartın'da hava sıcaklıkları bu hafta da mevsim normalleri üzerinde olacak.

Rapora göre bugün Bartın'da hava 31 derece olurken hissedilen sıcaklık ise 33 derece olarak gerçekleşti.

Salı 33, Çarşamba 34, Perşembe 32, Cuma günü ise 31 derece olacak.

Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken, uzmanlar sıcak çarpmasına karşı uyarılarına devam ediyor.

Buna göre gün içinde 11.00-16.00 saatlerinde özellikle kronik hastalar, bebekler, 65 yaş üzeri vatandaşların güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmaları noktasında dışarıya çıkmaması öneriliyor.

Öte yandan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.

Sıcak çarpması nedir?

Sıcak çarpması, vücudun aşırı sıcaklık ve nem nedeniyle normal terleme mekanizmalarını kaybettiği bir durumdur. Sıcak çarpması ciddi bir sağlık sorununa yol açabilir ve acil tıbbi müdahale gerektirebilir.

Sıcak çarpmasının belirtileri

Sıcak çarpmasının belirtileri, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. En yaygın belirtiler ise şöyle; Şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi ve sersemlik, yüksek ateş, ciltte kızarıklık ve kuruluk, hızlı ve sığ solunum, hızlı kalp atışları, bulantı ve kusma, halsizlik ve bitkinlik hissi.

Bakmadan Geçme