Yeni Fiyat Etiketi Yönetmeliği anlatıldı
Yeni Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve Yerli Üretim Logosu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek, indirimli satışlarda ve fiyat etiketlerinde uygulanacak kriterleri yeniden düzenlendi.
1 Mart'tan itibaren yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, etiket ve listelerde yer alan hususların Türkçe yazılması zorunlu olacak. Ambalajlı malın satış fiyatından ayrı olarak ambalajın teslimine ve iadesine ilişkin depozito bedeli varsa söz konusu bedelin tutarı da etiket ve listelerde bulunacak.
Bu kapsamda “Yeni Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve Yerli Üretim Logosu'' hakkında Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğiyle sektör temsilcilerini bilgilendirmek ve cezai işleme maruz kalmamalarını sağlamak için oda üyelerine bilgilendirme semineri düzenlendi.
Ticaret İl Müdürlüğü tarafından TSO toplantı salonunda düzenlenen seminerde, sektör temsilcilerine Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verildi. Denetimlerin sürdüğünü belirten Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan Bartın'daki esnafların fiyat uygulamalarında oldukça hassas olduklarını söyledi.
Toplantının devamında Fiyat Etiketi Yönetmeliği Tebliğinde yapılan değişikliklerle ile ilgili katılımcılara bilgi veren Ticaret İl Müdürlüğü VHKİ. Bilginer Fırıncı, ürünlerin birim fiyatı ve satış fiyatlarının etiket üzerinde mutlaka olması gerektiğini belirtirken, tebliğin amacı, etiket bulundurma zorunluluğu, etikette bulunması gereken bilgiler, etiketin şekli ve yaptırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
Toplantını sonunda açıklamada bulunan TSO Başkanı Halil Balık, diğer illerde rastlanılan aksine Bartın esnafının duyarlı davrandığını, fahiş fiyat uygulayan herhangi bir esnafa rastlanmadığını söyledi. Yerel firmaların yaptığı fedakârlığın farkında olduklarını ifade eden Balık, ‘'Her fırsatta üyelerimiz ile bir araya geliyor, onların sorunlarını dinliyoruz. Artan maliyetler bütün sektörleri zorlasa da Bartın esnafımız elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor. Fiyat artışlarının nedeni nakliye ve üreticilerin maliyetlerinin artmasının yanı sıra üretimin yetersiz olmasıdır'' dedi.