Yeni Destekleme Modeli tanıtıldı

Bartın'da 'Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli' tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Bartın'da "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Valimiz Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, protokol üyeleri, çiftçiler, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanarak ülkemizde tarım sektörünü daha sürdürülebilir, verimli, kaliteli ve kayıtlı hale getirerek gerçekleştirilecek yatırımlarla birlikte üretim gücünü artırmayı amaçlayan “Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” ile ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından toplantı soru- cevap kısmıyla sona erdi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider temele suyun konularak üretimin planlanacağını, kimin nerede neyi ne kadar ekeceğine o illerdeki kurullar tarafından karar verileceğini ve destek sisteminin buna göre özgüleneceğini söyledi.

Yakınmalarına da ebediyen son vermiş olacağız

Yeni sistemle desteklerin en az 3 ve yer yer 4 kat artacağını da ifade eden Gizligider, “Bununla 165 parça olan destekleri temelde 12'ye indirerek hem sadeleşmeyi hem de çiftçimiz açısından cebine giren paranın değer aftetmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bartınlı çiftçimiz ekimine, dikimine başlamadan önce neyin desteklendiğini, ne kadar desteklendiğini, devletle birlikte kol kola yürürse ne kadar çok fayda edineceğini bilmiş olacak. Bunun da temeline suyu koymuş olacağız. Bu üretim modeli ile ithalatı, ihracatı ve tohumdan çatala kadar tüm sistemi planlamış ülkemizde bir yıl çok para eden malın ürünün, diğer yıl para etmeyecekse nasıl bir yol bulacağız yakınmalarına da ebediyen son vermiş olacağız. 23 yılda savunma sanayiden ulaşımına, eğitiminden sağlık hizmetlerine kadar birçok kronik meseleyi çözmüş olan devletimiz, hükümetimiz tarımda da bu planlı üretime geçmesinin ardından hem üretimde kat ve kat artış hem de berekette kat ve kar artışı hep birlikte göreceğiz.” Dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme