Vali Arslan'dan ilk açıklamalar

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Bartın'da devam eden aşırı yağışlar sonrası yaptığı açıklamada, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Bartın'da aşırı yağışlar devam ederken, devletin tüm kurumları sahaya indi. Yalı Mevkiinde gerçekleştirilen Irmak Islah çalışması ile birlikte kurulan ve kabaca camdan duvar diye tabir edilen setin önünde biriken yağmur suları için DSİ tarafından tahliye sistemi kurulmaya başlandı.

Duvar önünde biriken yağmur suları, kurulan sistemle birlikte Bartın Irmağına pompalanacak.

Sahada incelemelerde bulunan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan'da değerlendirmelerde bulundu. Öğleden sonra yağışın daha da artacağını ifade eden Vali Arslan, tüm ekiplerin sahada olduğunu ifade ederek, “Yağış aralıksız devam ediyor. Biz Pazar günü başladık tedbir almaya. Bütün ekiplerimiz her anlamda sahada. Bide şuan yürütülen çalışmaları inceliyoruz. Tedbirlilerimizi aldık, tek temennimiz afetsiz bir yıl geçirmemiz. Vatandaşlarımızdan da olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz. Özellikle öğleden sonra yağışın daha da artması bekleniyor. Bu anlamda da vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. İnşallah afetsiz bir şekilde bugünü atlatırız.” Dedi.

Bakmadan Geçme