ÜNLÜ TİYATROCU BARTINLI ÖĞRENCİLERLE ÇEVRİMİÇİ BULUŞTU

Kıssadan Hisse konulu ulusal bir Twinning projesi kapsamında Bartınlı öğrenciler ünlü tiyatrocu Tuncay Beyazıt'la çevrimiçi buluştular.

TAKİP ET

Kıssadan Hisse konulu ulusal bir Twinning projesi kapsamında Bartınlı öğrenciler ünlü tiyatrocu Tuncay Beyazıt'la çevrimiçi buluştular.

Bartın Hendekyanı Ortaokulu ile birlikte, Kulak Çetirtepe İlkokulu,  Ankara  M. Kandemir İmam Hatip Ortaokulu, Etimesgut Ahi Evran Ortaokulu, Özlem Külah -Ankara Çubuk Ortaokulu,  Diyarbakır -Çarıklı Fabrika Ortaokulu, Denizli-İnceler Atatürk Ortaokulu, Ordu Fatsa Kulak Çetirtepe Ortaokulu,  Samsun-Sürmeli Ortaokulundan 10 ve 62 öğrenciden oluşan eTwinning 'Kıssadan Hisse' projesi etkinlikleri Mart ayında da devam etti.

Fatsa Kulak Çetirtepe İlk ve Ortaokulu öğretmeni Mustafa Çok, Fatsa Büyükata Ortaokulu Öğretmenlerinden Uğur Genç ve Bartın Hendekyanı Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni H. Gül Doğan'ın proje ortakları arasında yer aldığı Kıssadan Hisse e Twınnıng projesi kapsamında Bartınlı öğrenciler ünlü tiyatrocu Tuncay Beyazıt'la çevrimiçi buluştular.

Şubat ayında Proje kapsamında 'Empati' ve 'Adil Olma' konularında çalışmalar yapılırken Mart ayı çalışmaları kapsamında ise 'Yardımlaşma Ve Cesaret' konularında sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncay Beyazıt'ı çevrimiçi toplantı ile öğrencilerin evlerine konuk oldu.

Tiyatro sanatçısı Tuncay Beyazıt çevrimiçi buluşmada öğrencilere 'Yardımlaşma' konusunda kısa  anekdotlar ile 'Karşımdaki bana yardım ederse bende ona yardım ederim mantığının doğru olamadığını, ülkemiz insanının birbirine muhtaç olduğunu, karşılık beklemeden birbirimize yardım edilmesi gerektiğini, herkesin kendini ön plana çıkarmadan yardım edilmesi gerektiğini, yaşamın bizden ibaret olmadığını, yardımlaşmanın mecburiyetten değil gönül sevgisinden ve karşımızdaki insana inandığımızdan olması' gerektiğini söyledi.

Tiyatro sanatçısı Tuncay Beyazıt kendi yazdığı iki kardeşi konu alan bir hikayeyi de öğrencilerle paylaştı.

Hayatta asıl cesaretin insanlara yardıma koşmak, konu komşunun mümkün mertebe ihtiyaçlarını karşılamak, doğru olanı görüp yapmak' olduğunu anlatan Beyazıt çocukların sorularını da cevaplarken çocuklardan, karşılık beklemeden yardım yapmalarını, her zaman doğrunun ve doğruların yanında olmalarını istedi.

Proje ortaklarından olan Bartın Hendekyanı Ortaokulu öğretmenlerinden H. Gül Doğan projenin amacı hakkında bilgiler vererek, 'Eskiden Televizyonların, bilgisayar, internet ve cep telefonlarının olmadığı zamanlarda akşamları aile büyükleri kısa öykü, hikye, menkıbe ve masallar anlatarak bir nevi evde eğitim yaparak çocuklarını yetiştirirlerdi. Yeni teknolojik araçların çıkması, yaşam şartları gereği ailelerin çekirdek aile tipine dönmesi, anne-babanın ailenin geçimini sağlamak için gün boyu farklı yerlerde çalışması ve bu süreçte çocukların evde ya da dışarıda teknolojinin hayatımıza sunduğu bilgisayar, cep telefonu gibi araçlara yönelmelerine sebep olmuş ve kontrolsüz bir eğitim, doyumsuz bir nesil ortaya çıkmaya başlamıştır. Genellikle eğitici amaçlı anlatılan anekdot etkinliği ile teknolojik araçlardan bir nebze de olsa uzaklaşıp aile büyükleriyle sohbet etmelerini sağlayarak hem ailelerin ve hem de çocukların kısa anekdotlarla büyüklerimizin eğitici, eğlendirici nükteleriyle zaman geçirmelerini sağlayacak ve aynı zamanda iyi bir birey olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır.' Dedi.

Bakmadan Geçme