Ulus'ta yüzlerce vatandaş Demokrasi ve Milli Birlik Gününde buluştu

Bartın'ın Ulus ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yüzlerce vatandaş bir araya geldi. Anma etkinliklerine şehit yakınları, gazilerde katılım sağladı.

Bartın'ın Ulus ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Kaymakam Mehmet Sadık Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Çalık, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve Ulus halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında akşam saat 20.30'da Ulus merkez Uğur Mumcu caddesinden başlayarak Cumhuriyet meydanına kadar süren ve vatandaşların yoğun katılım sağladığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik araç konvoyu yapıldı.

Konvoyun ardından Cumhuriyet meydanında buluşan protokol üyeleri ve vatandaşlar saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı hep birlikte söyledi.

Ulus İlçe Müftülüğü hatipleri tarafından Kuran-ı Kerim ve sela okunmasının ardından Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kaymakam Mehmet Sadık Kılıç tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.

İlçe yapılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrenci Aydın Güngör Güneş'in şiirini okuduktan sonra Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde başlattığı resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mehmet Sadık KILIÇ, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Çalık ve Belediye Başkanları tarafından hediyeleri takdim edildi.

Program devamında Ulus Belediyesinin ikramları eşliğinde 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan, ordunun ve diğer stratejik kurumların içine sızmış FETÖ ihanet çetesi ve destekçilerine karşı, milletin can siperhane bir duruşla verilen mücadelesi sinevizyon gösterisiyle tekrar hatırlandı.

00.13 te selaların okunması ve demokrasi nöbeti ile program sona erdi.

Bakmadan Geçme