Temizlik işçisinden anlamlı davranış

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşçisi Kudret Bozkurt çalışma esnasında bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı.

TAKİP ET

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşçisi Kudret Bozkurt çalışma esnasında bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı.

Cüzdanının bulunduğunu öğrenen Safranbolu Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi öğretmeni Musa Alpboğa Safranbolu Belediyesi temizlik işçisi Kudret Bozkurt'a teşekkür ederek; "derslerimde yoğun bir şekilde sorumluluk ve güvenden bahsediyorum. Bunun sözde değil de toplumda bir karşılığı olduğunu görmek beni gerçekten çok mutlu etti" dedi.

Safranbolu Belediyesi temizlik işçisi Kudret Bozkurt Sadri Artunç Caddesi üzerindeki mesaisi sırasında yerde bir cüzdan olduğunu farketti. Bozkurt cüzdanı alarak Safranbolu Belediyesi meydan halk masası yetkililirine teslim etti. Halk masası görevlilieri cüzdanın sahibi Musa Alpboğa'ya ulaşarak bilgi verdi. Alpboğa haberi alır almaz halk masasına gelerek cüzdanını teslim aldı. Cüzdanın içerisinde bulunanların maddi yönünden çok manevi değer taşıdığını, ailesine ait kopyası olmayan fotoğrafların yer aldığını belirten Alpboğa temizlik işçisi Kudret Bozkurt ve Safranbolu Belediyesi'ne teşekkür etti.

"İnsanlık Görevimizi Yaptık"

İş arkadaşı Murat Güloğlu ile birlikte çalıştıkları sırada cüzdanı bulduğunu ifade eden Temizlik İşçisi Kudret Bozkurt, " Bağlar Saray oteli önünde mıntıka temizliği sırasında cüzdan bulduk ve halk masasına verdik. Biz insanlık görevimizi yaptık" diye konuştu.

"Yıllardır öğretmenim. Derslerimde sorumluluk, güven, vicdan gibi güzel erdemlerden bahsediyorum. Bu olay bana sözlerimin toplumda karşılığı olduğunu gösterdi"

Safranbolu Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi Öğretmeni olan ve cüzdanının bulunmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Musa Alpboğa gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Safranboluya özgü "aç kapıyı ben geldim" oyunun gösterimi için Kanuni Ortaokulu'nun önünde arabamı park ettim. Cüzdanımı düşürdüğümü fark ettim. Yaklaşık 2-3 gündür cüzdanımı arıyordum. Safranbolu Belediyesi Halk Masası personelleri benimle irtibata geçerek kaybolan cüzdanımın kendilerine teslim edildiğini söyledi. Yıllardır öğretmenim. Derslerimde sorumluluk, güven, vicdan gibi güzel erdemlerden bahsediyorum. Bu olay bana sözlerimin toplumda karşılığı olduğunu gösterdi. Çok mutlu oldu. Safranbolu Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlere ve çalışanlarına bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Cüzdanımda maddi değerden ziyade eşime, kızlarıma ve bana ait bir örneği daha olmayan fotoğraflar ve bir takım materyaller vardı. Bunlara kavuşmak beni çok mutlu etti."

Bakmadan Geçme