Sabrın sonu selamet olacak mı?

Ercan Aydın yazdı, Sabrın sonu selamet olacak mı?

TAKİP ET

Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarıyla ilgili tartışmalar beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.

Biz alıştık artık birinin gidip başka birinin gelmesine ama ne hikmetse atalarımız "gelen gideni aratıyor" sözleriyle hep haklı çıkıyor.

Zaten kendiside iddiaları reddetti ve görevinin başında olduğunu belirtti.

Ancak Sayın Bakan her ne kadar, “Ülkemizde ekonomi çok iyi gidiyor” desede hem bir vatandaş hem bir iş adamı, hemde bir medya kuruluşu sahibi olarak hiç iyi gittiğini düşünmüyorum.

Geçen yıla göre Konkordato ilan edenlerin sayısında (yüzde 100) korkunç bir artış var.

Konkordato ilan eden şirketlerin kendileri ile ticaret yapan binlerce tüccara ve çalışanına çok büyük zarar vermesi ise piyasaya ister istemez büyük bir güvensizlik veriyor.

Bunuda her gün sokaklarda vatandaşlarımızla, ticaret ile uğraşanlarla yüz yüze yaptığımız görüşmelerde çok net şekilde görüyoruz.

Eğer Sayın Bakan ve ekonomi kurmayları bu gidişata hala sessiz kalırlarsa inanın geçen her günümüz bizleri dahada kötüye götürecek diyorlar.

Esnaf hiç bir yaz ayımız böyle durgun geçmedi, gurbetçiler de bu yıl az geldi, okullar açılacak henüz bir hareketlilik göremiyoruz diyorlar.

Hele emeklilere ve asgari ücret çalışanlarına dokunmaya gör, hepsi ağız birliği etmişcesine artık sürünmüyoruz, resmen yaşayan ölüleriz diyorlar.

Sokakta tüm gördüklerimizi düşündüğümüzde, böyle giderse bu kış hepimiz için hiç te iyi geçmeyecek gibi görünüyor.

Bu durumu hükümet yetkililerine sorduğumuzda herkes, Devlet gibi tasarruf edecek ve harcamalarında kısıtlamaya giderek, ellerindekilerle yetinip, biraz daha sabır edecekler diyorlar.

Ne diyelim Allah herkesin yardımcısı olsun.

Çok zor ama yinede sabrın sonu selamet olsun diyelim.

Herkese hayırlı pazarlar diliyorum.

Kalın sağlıcakla.

Özel Haber

Bakmadan Geçme