'OSB ek Arıtma Tesisi ihalesi 5 Kasım'da'

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın OSB ek arıtma tesisi yapım ihalesinin 5 Kasım'da yapılacağını açıkladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın OSB ek arıtma tesisi yapım ihalesinin 5 Kasım'da yapılacağını açıkladı.

Milletvekili Aldatmaz Bartın Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanının hizmete girmesi ile birlikte ortaya çıkan arıtma tesisi ihtiyacının mevcut bulunan arıtma tesisine ek tesis yapılarak giderileceğini söyledi. Milletvekili Aldatmaz; “5 Kasım'da yapacağımız ihalenin sonuçlarının kesinleşmesinin hemen ardından yer teslimi yapacağız ve çalışmaları 24 ayda tamamlayacağız. 3.400 m3/gün kapasiteli olacak bu tesis ile Bartın Merkez 1 Organize Sanayi Bölgesinde yer alan işletmelerden kaynaklanacak Evsel ve Endüstriyel nitelikteki atık sular arıtılacak. İhale kapsamında Atıksu arıtma tesisinin, işletme şartları dikkate alınarak hazırlanmış olan uygulama projelerine göre, 3.400 m3/gün kapasiteli tüm ünitelerin yapımı, mekanik ve elektrik ekipmanlarının temini ve montajı, tesisin işletmeye alınması, deneme işletilmesi, bakımı, iş sonu uygulama projeleri ve işletme-bakım kitaplarının hazırlanması ile idare personelinin eğitilmesi yer alacak.” dedi.

Milletvekili Aldatmaz Bartın OSB'de tahsis yapılabilecek alan kalmadığını ve OSB'nin %100 dolu olduğunu belirterek; “Eskiden ineklerin otladığı OSB'de şimdi fabrikalar var. Hatta Toplam alanı 950 bin m2 olan Bartın OSB yeterli gelmediği için yeni alanlar ekleyerek toplam alanını 1 Milyon 740 Bin m2 ye çıkardık. Bugün itibari ile Bartın OSB'de bulunan 38 parselin 32'sinde tesisler üretim yapıyor. Genişleme alanında dokuz firmadan üçü inşaatlarını tamamlayarak üretime başladılar. Geriye kalan altı firma da inşaat çalışmalarına devam ediyor. Yani OSB'ye sonradan eklediğimiz genişleme alanı dahil olmak üzere tüm parsellerimiz %100 dolu durumda ayrıca genişleme alanında Yol, Su, Elektrik, telekomünikasyon altyapılarımızın da hepsi tamamlandı. Sanayicilerimizin üretim yapması ve istihdam sağlaması için durmadan çalışıyoruz. Yeter ki onlar ekonomimize, istihdama katkı sağlasınlar.” diye konuştu.

Milletvekili Aldatmaz; “AK Parti döneminde yaptığımız çalışmalar ile Bartın OSB'de çalışan kişi sayısını 3500'ten 7000 kişiye çıkardık. İnşaat çalışmaları devam eden fabrikalar da üretime başladıklarında Bartın OSB'de çalışan hemşehrilerimizin sayısı 10.000'i bulacak. İşte bu Bartın'a bir iş kapısı açtınız mı diyenlere en büyük cevaptır.” Dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme