Organik Aronya'da hasat şenliği

Karahüseyinli Köyü üreticilerinden İsmail Topal'a ait Aronya Bahçesinde tarla günü etkinliği düzenlendi.

​​Organik Tarımın Kontrolü ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında yarısı Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi, diğer yarısı da İl Özel İdaresi finansman desteğinde Organik Aronya Bahçesi kuran Merkez İlçe Karahüseyinli Köyü üreticilerinden İsmail Topal'a ait bahçede tarla günü etkinliği düzenlendi.

​​Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcıları. Şube Müdürleri, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Hayati Altun, teknik personeller ile üreticiler katıldılar.

​​Programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyvecilik Birim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş tarafından ziyaretçilere bilgilendirme yapıldı. ,

​​İl Müdürü Yasin Önder verime yatan 3 yaşlı bahçede yaptığı değerlendirmede, Organik Aronya Tarımında 300 dekar alana ulaşıldığını ve besinler içindeki ölçümlenmiş değeri en yüksek antioksidan içeren sağlık iksiri süper meyve aronya üretiminde sıranın kooperatifleşmeye geldiğinin altını çizerek, “Güç ve imkanların birleştirilerek bakanlığımızca sağlanan desteklerden, kırsal ekonomik kalkınmanın sağlanmasına yönelik olarak açılacak proje çağrılarından tam manasıyla faydalanma fırsatları da yakalanmış olacaktır. ​​Organik Aronya üreticilerimize bol mahsul ve bereketli kazançlar dileriz.” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme