Önce sel sonra uyarı geldi

Sel, hayati bildirim uyarısından önce geldi

TAKİP ET

Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar öncesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarılar kritik önem taşıdı.

Bartın'da hafta sonu etkili olan sağanakla birlikte birçok noktada dere yatakları taştı, yaka selleri oluştu. Evler, iş yerleri sular altında kaldı.

Kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağının da taşması sonucu kent merkezinde birçok iş yeri zarar gördü.

AFAD'ın ‘Hayati Bildirim Uyarısı' ise sel felaketinin sonrasında vatandaşlara gönderildi.

Alarm sesiyle gönderilen ‘Hayati Uyarı Bildirimi' başlıklı uyarı mesajının cep telefonlarına ulaştığında saatler 21:02'yi gösteriyordu.

Mesajın cep telefonlarına ulaştığı akşamın evvelinde ise Bartın'da 100'den fazla vatandaş sel nedeniyle mahsur kaldıkları noktalardan helikopterlerinde dahil olduğu operasyonlarla kurtarıldı.

Gün içinde yoğun yağışlarla birlikteyüzlerce işyeri ve çok sayıda konut sular altında kaldı. Taşıtlar sel sularına teslim oldu. Tarım arazileri zarar gördü, yollar ulaşıma kapandı.

Bartın kent merkezindeki tarihi Kemerköprü de sular köprü korkuluklarının üstüne çıktı.

Yalı mevkiinde sel adeta geliyorum diyerek önce tarihi iskeleye ardından Yalı boyuna çıktı. İşyerlerini su ve balçıkla doldurdu.

Yoğun yağmur yağışının etkisini yitirdiği saatlerde ise AFAD'ın, “Meteorolojiye göre Bartın'da şiddetli sağanak yağışların yarın akşam saatlerine kadar etkili olmasi bekleniyor. Sel, heyelan ve yıldırıma karşı tedbirli olun, taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durun.” Mesajı geldi.

Bu mesajın ardından tek bir damla yağmur damlasının düşmediği Bartın'da sel suları da çekilmeye başladı.

Bakmadan Geçme