Öğrencilere proje hazırlama eğitimi verildi

Ulus Meslek Yüksekokulu Araştırma Projeleri ve Yayın Komisyonu ile Bartın Üniversitesi (BARÜ) Proje Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Genel Proje Bilgilendirmesi ve TÜBİTAK 2209-A/B Öğrenci Projeleri' etkinliği, bu yıl da yoğun öğrenci katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi. 

Ulus Meslek Yüksekokulu Araştırma Projeleri ve Yayın Komisyonu ile Bartın Üniversitesi (BARÜ) Proje Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Genel Proje Bilgilendirmesi ve TÜBİTAK 2209-A/B Öğrenci Projeleri" etkinliği, bu yıl da yoğun öğrenci katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik, BARÜ Proje Teknoloji Ofisi'nden Öğr. Gör. Dr. Erkan Aksoy ve Öğr. Gör. Burak Bodur'un sunumlarıyla başladı.

Etkinliğin temel amacı, öğrencilere TÜBİTAK'ın sunduğu araştırma desteklerinden en verimli şekilde yararlanmalarını sağlamak, bilimsel araştırma süreçlerine katılımlarını teşvik etmek ve proje hazırlama kültürünü aşılamak olarak belirlendi.

Öğr. Gör. Dr. Erkan Aksoy, sunumunda TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B öğrenci projelerine başvuru koşulları, süreçler ve dikkat edilmesi gereken önemli hususlar hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Ayrıca, projelerin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için izlenmesi gereken adımları detaylandırdı.

Öğr. Gör. Burak Bodur ise, sunumunda sanayi, öğrenci ve akademi arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, Ulus Meslek Yüksekokulu'nun TÜBİTAK projelerindeki başarısına vurgu yaptı. Bodur, geçmiş projelerde gösterilen üstün performans ve sağlanan desteklerin hem akademik hem de bilimsel başarılar açısından büyük katkılar sunduğunu belirtti.

Etkinliğin sonunda, proje yürütücüsü öğrenciler, danışmanlarının eşliğinde başarı belgelerini alırken, konuşmacılara Ulus Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Bilge Tunçkol ve Öğr. Gör. Dr. Erdal Güler tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme