Müdür Aşcı öğrenci velileri ile bir araya geldi

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrenci velileri ile 'Veli Buluşmaları' kapsamında bir araya geldi.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Bartın'da yeni eğitim öğretim yılında öğrenci, öğretmen ve velilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Müdür Aşcı bu kapsamda son olarak Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrenci velileri ile “Veli Buluşmaları” kapsamında bir araya geldi.

Programda öğrenci velilerine seslenen Müdür Aşcı, yapılan araştırmalarda okulun ve öğretmenin çocuklar üzerindeki etkisinin önemli olduğunu fakat ailenin ve çevrenin çocuklar üzerindeki etkisinin öğrencilerin eğitim hayatı boyunca okuldan çok aileleriyle vakit geçirmelerinden ötürü daha belirleyici olduğunu bundan dolayı ailelerin çocukların eğitimi sürecinde daha çok aktif rol alması gerektiğini ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin, yeteneklerini fark etmesinin önemi vurgulandı

Müdür Aşcı konuşmalarında, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde eğitim alanında atılan yeni adımların uygulanması ve izlenmesinin önemini, öğrencileri belirli meslek gruplarına maaşlı, kariyerli diyerek yönlendirmenin doğru olmadığını bu yönlendirme hatalarından dolayı mesleğini sevmeden yapan birçok kişinin mutsuz olduğunu çocukları ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda iyi analiz ederek sevebilecekleri alanlara yönlendirmenin önemli olduğunu belirtti.

Velivizyon platformu oluşturuldu

Müdür Aşcı konuşmalarının devamında ise Millî Eğitim Bakanlığının öğrencilerin sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla velilere yönelik bir platform oluşturduklarını belirtti. Platformun bir parçası olarak Velivizyon “Ailem” dizilerinin izlenmesi konusunda velilere teşvikte bulundu. Karşılıklı görüş alışverişinin ardından toplantıya katılan tüm velilere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme