Milletvekili Bankoğlu'dan bayram mesajı

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Kurban Bayramı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında asgari ücretli ve emeklilerin durumuna değinen Bankoğlu, bayramın ekonomik güçlük çeken vatandaş için zor geçeceğini ifade etti.

Bankoğlu'nun açıklamasında şunlar yer aldı; Bayramlar bizleri bir arada tutan; sevginin, dostluğun, barışın ve kardeşliğin vücut bulduğu, aynı zamanda toplumsal birlik ve barışımızın ifade edildiği manevi zenginliklerimizdir; paylaşmanın, dayanışmanın ve ortaklaşmanın sembolüdür. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler nedeniyle ne yazık ki bu Kurban Bayramı'nı da buruk karşılıyoruz. Filistin'de ve komşu ülkelerimizde yaşanan savaş ve çatışmalar nedeniyle milyonlarca insanın geleceği kararmış durumda. Ülkemizde de hayatın her alanına sirayet eden adaletsizlik, yoksulluk ve şiddet, vatandaşımız için dayanılmaz bir baskı unsuru olmaya devam ediyor.

“Bayramların bayram gibi yaşandığı günlere döneceğiz”

Ülkemizin içinde bulunduğu bu olağanüstü zor günlerde Kurban Bayramı'nın herkese sağlık, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyorum. Halkın eski günlerdeki gibi gerçekten bayramı beklediği, özlediği, alıştığı gibi bereketli sofralarla, çocuklara torunlara bayram alışverişi yapabildiği, harçlık verebildiği, gönlünce kutladığı ve kurbanını kesebildiği zamanlara, bayramların bayram gibi yaşandığı günlere yine döneceğiz. Döneceğiz ama bu beceriksiz, kendini düşünen, yandaşını, akrabasını ihya etmek dışında ülkeyi eğitimsiz ve adaletsiz bırakan, dünyanın mülteci kampına çevirmiş bu hükümetle değil.

“Saray'da milyarlar harcanırken tasarruf emekliden bekleniyor”

Yıllardır bayram sofrasına hasret kalan, bayramı açlık sınırı altında karşılayan emeklilerimiz, bir kez daha bu bayramda da açlığa ve çaresizliğe itildi. Milyonlarca emekli asgari ücretin dahi altında aylık almaya devam ediyor. Her iki emekliden biri ise geçirebilmek için ya çalışıyor ya da çalışmak için iş arıyor. Hükümet ise en düşük emekli maaşını 10 bin TL'ye yükseltmekle, ikramiyelere zam yapmakla övünüyor. Tasarruftan bahseden Cumhurbaşkanı örtülü ödenekte milyarlar harcarken, tasarrufu açlık sınırı altındaki gelirle hayatta kalmaya çalışan emeklilerimizden bekleniyor. Bu bayramda da emeklilerimiz çocukları ve torunları ile gönlünce bayram sofrası kuramazken, Saray iktidarı ülkenin kaynaklarını istediklerin gibi harcamaya devam ediyor.

“Emekliye 3 bin lira ikramiye vermek ayıptır”

Bugün çalışanların çoğunu açlık sınırının bile altında kalmış olan 17 bin liralık asgari ücrete mahkûm etmiş bir hükümet ile bayramlar zehir olmuştur. Halkımız değil kurban kesmeyi bayramlık alışverişini yapamaz, çocuğuna harçlık veremez duruma düşürülmüştür. Açlık sınırının 19 bin liraya çıktığı ülkemizde, “Temmuz ayında asgari ücrete zam yok diyen bir hükümet” var. AKP yönetimi bu ülkenin asgari ücretlisine, emeklisine, gencine barınma, beslenme, sağlık, ulaşım, giyim ve insanca bir yaşam imkânı tanımayan beceriksiz bir israf hükümetidir. Etin kilosu bin liraya dayanmışken 3 bin liralık bayram ikramiyesi vermek de ayıptır, günahtır, aklımızla dalga geçmektir.

“Tüm zorluklara rağmen geleceğe umutla bakıyoruz”

Tüm bu olumsuz gelişmeler bu bayramda mutluluğumuza gölge düşürse de biz tüm bu zorluklara rağmen geleceğe umutla bakıyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamızın, tüm sorunları çözmenin en etkili aracı olduğuna inanıyoruz. Yoksulluğun bittiği, işçinin ve emeklinin yüzünün güldüğü bayramlar için hepimizin daha fazla çabalaması ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Bu vesileyle, gelecek güzel günlere olan inanç ve kararlılıkla tüm yurttaşlarımıza barışın, birliğin, saygı ve anlayışın daim, adalet ve hukukun hâkim olduğu refah bir ülke diliyor, Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Bakmadan Geçme