Kendi mezar taşını hazırladı

Öyle sözler yazdı ki okuyan ibret alsın

Bartın'da yaşayan 85 yaşındaki mezar ustası mesleğini sürdürmeye devam ederken öldüğünde kabri başına konulacak mezar taşlarını da kendisi hazırladı.

85 yaşındaki Mehmet Fazlıoğlu Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Ağaköy'de yaşıyor.

23 yaşında askerden döndüğünde büyük şehirlerde gördüğü mezar taşı yazıcılığına merak salıp mesleğe başladı.

İlk zamanlar elle yazılan yazıları artık makinesi ile mermer taşlara işliyor.

62 senedir büyük bir titizlikle mesleğini sürdürmeye devam eden Fazlıoğlu Bartın'ın yanı sıra çevre illerin ilçe ve beldelerinden de siparişler alıyor.

Klasik mezar taşlarının yanı sıra kitaplardan derlediği özlü sözler içeren mezar taşları da yazan Fazlıoğlu, vefat eden kişilerin ölüm biçimlerine göre de mezar taşı sözleri düzenliyor.

Yaşı itibarıyla güçlükle yürüyen ve artık mesleğini sürdürmekte zorluk çeken Fazlıoğlu kendisine gelen siparişleri de geri çevirmemeye çalışıyor. Aldığı siparişleri ağır ağır ancak ilk günkü titizlikle hazırlıyor.

Fazlıoğlu'nun atölyesinin önünde yer alan kendi ismi ve soy ismi ile birlikte doğum tarihini taşıyan mezar taşları da dikkat çekiyor.

Hayata vefat ettiği zaman kabrinin başına konulacak iki adet mezar taşı hazırlayan Fazlıoğlu, “Bu mezar taşlarından birinde, “Ben isyankar bir kulmuşum. Dünyayı sevip hep aldanmışım. Eyvah ömrüm gelip geçtin. Senin kıymetini bilemedim. Dostum çoktu dünyada. Beni mezara bırakıp gittiler. Yakınlarım mirasıma göz diker fakat borcumu ödemezler. Mezarımın yanından geçerler bir Fatiha bile etmezler.” Sözleri ile ölümüyle birlikte geride bırakacağı herkese şimdiden anlamlı bir mesaj veriyor.

Kendi isminin yazılı olduğu mezar taşlarını görenlerin, “Ölümden korkmuyor musun?” şeklinde sorular yönelttiklerini kaydeden Fazlıoğlu bu sorulara ise, “Ölümü her an hatırlamak iyi bir şey. Hiç olmazsa günah işlemekten kurtuluyorsun.” Şeklinde yanıt verdiğini ifade ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme