Kastamonu Üniversitesi'nin 5 projesi desteklenmeye hak kazandı

Kastamonu Üniversitesi'nin 2024 yılı II. Dönem TÜBİTAK 2237-A programında 5 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi'nin 2024 yılı II. Dönem TÜBİTAK 2237-A programında 5 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı'nın 2024/2. döneminde 5 projesiyle destek almaya hak kazandı. Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Süleyman Yüksel'in “Anatomi Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar ve Veteriner Hekimliği Mesleğine Yansımaları” ve İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Halil Taştekin'in “Üniversite Öğrencileri için Dijital Medya Okuryazarlığı Eğitimi” ile Tosya Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Karamanoğlu'nun “Üniversite Öğrencileri için İhtisas Odağında TÜBİTAK 2209-A Projelerinin Niteliğinin Arttırılması-II”, Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Serkan Çalışkan'ın “Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Ürünleri Eğitimi” ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin'in “Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi-IV” projeleri TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında desteklendi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi'nin bu başarısının, akademisyenlerin güncel ve nitelikli çalışmaları sayesinde elde edildiğini belirterek, Kastamonu Üniversitesinde verilen proje eğitimlerinin bu başarıları daha da pekiştirdiğini vurguladı.

Rektör Topal, “Üniversitemizin bilimsel araştırmalarda öncü rol üstlenmesi ve akademik başarılarının artarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Gelecekte de Üniversitemizin adını bilimsel başarılarla duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu tür başarıların Kastamonu Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası alandaki etkisini güçlendirdiğini ifade eden Rektör Topal, projesi kabul edilen akademisyenleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Bakmadan Geçme