Seferberlik başlatıldı

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya hayırsever vatandaşlara seslendi, 'Boynu bükük çocuğumuz kalmasın.'

Bartın Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, eğitim-öğretim yılı öncesinde alt gelir grubunun çocukları için eğitime destek çağrısında bulundu.

Başkan Yalçınkaya Bartın Belediyesinin imkanları doğrultusunda çalışmalar yapıldığını fakat hayırsever vatandaşlardan da destek beklediğini ifade etti.

Başkan Yalçınkaya eğitim- öğretim yılı için destek çağrısı yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bartın Belediyesi olarak eğitime nasıl destek verebiliriz anlayışı ile görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Yaşanan büyük bir geçim sıkıntısı ve enflasyon var. Fiyatların artışı nedeniyle alım gücü her geçen gün azalıyor. Bazı alt gelir grubu sahibi vatandaşlarımızın gerçekten eğitim-öğretim yılı başlarken çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamada büyük sıkıntılar çektiğini görüyoruz. Bu konuda Bartın Belediyesi olarak biz bu eğitim-öğretim yılında alt gelir grubu sahibi vatandaşlarımızın çocuklarının ihtiyaçlarına yönelik hem kendi bütçemizden yardımcı olmaya çalışıyoruz hem de Bartın'da hayırsever vatandaşlarımızın da tespit ettiği ailelerimizin çocukları için destek ve katkılarını almaya gayret ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın bazıları da bu konuda bize destek ve katkı veriyorlar. Özellikle siz Meclis üyesi arkadaşlarımdan da hem kendi şahsınızın hem de etrafınızda tanıdığınız hayırsever iş insanları ya da hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyorum. Bu eğitim öğretim yılında bir çantasını alamayan ya da üzerine formasını alamayan bir çocuğumuzu sevindirme noktasında sizlerin destek ve katkılarınıza ihtiyacımız var. Bu seferberliği başlattık biz. Bu kampanyanın daha çok vatandaşa duyurularak bu yıl boynu bükük çocuğumuzun kalmaması için bize destek ve katkılarınızı rica ediyorum."

Bakmadan Geçme