Kadın Girişimcilere 'Sosyal Medya' eğitimi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu projesi olan 'İş'te Kadın Gücü İş Geliştirme Programı' kapsamında, Bartın'daki kadın girişimcilere yönelik 'Dijital Girişimcilik İle İşletmelerde Sosyal Medya Yönetimi' eğitimi düzenledi.

Bartın'daki kadın girişimcilik ekosistemini güçlendirmek adına çalışmalarını sürdüren ve gerçekleştirdiği faaliyetler ile takdirleri toplayan Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu, Bartın'daki kadın girişimcilerin iş dünyasındaki etkileşimlerini ve başarılarını arttırmak, potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak, teknik bilgi birikimlerine katkıda bulunmak, günümüz rekabet koşullarına adapte edebilmek adına kadın girişimcilere yönelik projelendirdiği “İş'te Kadın Gücü İş Geliştirme Programı” kapsamında, Bartın'daki kadın girişimcilerin dijital okuryazarlıklarını ve dijitaldeki rekabet güçlerini artırmak amacıyla, 2 Ekim 2024 tarihinde Bartın TSO Toplantı Salonu'nda projenin dördüncü modülü olan “Dijital Girişimcilik İle İşletmelerde Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi” düzenledi.

Dijital girişimciliğin ve sosyal medyanın gücü örneklerle anlatıldı

Girişimcilik Uzmanı Büşra Yazlık tarafından verilen eğitimde; dijital girişimcilik, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama ve satış, teknoloji ve sosyal medya okuryazarlığı konularında sunumlar gerçekleştirildi ve Bartın'daki başarılı kadın girişimcilerin işletmelerinden örnek sosyal medya kullanımları incelendi. Bartın'daki kadın girişimciler tarafından ilgiyle takip edilen etkinliğe; Bartın Ticaret Odası Başkanı Halil Balık, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu ve İcra Komitesi üyeleri de katılım sağladı.

“Kadın girişimcilerimize sunduğu katkılar için teşekkür ediyorum”

Eğitim sonunda Değerlendirmelerde bulunan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, “Günümüz iş dünyasında, dijital okuryazarlık ve yapay zeka teknolojileri, işletmelerin gelecekte ayakta kalabilmeleri ve rekabetçi kalmaları için hayati öneme sahip hale gelmiştir. Dijitalleşmenin hızla artmasıyla birlikte; şirketlerin operasyonel verimliliklerini artırmaları, müşteri etkileşimlerini geliştirmeleri ve yeni pazarlara ulaşmaları büyük ölçüde dijital becerilere ve yapay zeka tabanlı çözümlere dayanmaktadır. Özellikle yapay zeka, işletmelerin veriye dayalı kararlar almasını, süreçleri otomatikleştirerek maliyetleri düşürmesini ve yenilikçi ürün ve hizmetler sunarak rakiplerinden bir adım öne geçmelerini sağlamaktadır. Bu doğrultuda geleceği düşündüğümüzde, dijital okuryazarlığı yüksek olan işletmeler ve girişimciler, değişen piyasa koşullarına daha hızlı uyum sağlayabilmekte ve iş süreçlerinde sürdürülebilir başarıyı ancak bu şekilde yakalayabilmektedir. Bu sebeple kadın girişimcilerimizin verdiği bu eğitim büyük önem taşımaktadır. Kadın Girişimciler Kurulu'muza, Bartın'daki kadın girişimcilerimize sunduğu katkılar için teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

Kadın girişimciler fark yaratıyor

Batıkar Danışmanlık kurucusu ve Bartın TSO Kurum Danışmanı Eyüp Sabri Kundak, yapay zeka uygulaması olan ChatGPT ‘nin neler yapabildiğini, günlük hayatta ve iş süreçlerinde nasıl kullanılabileceğine yönelik uygulamalı bir sunum yaptı.

Bartın'daki kadın girişimciliğin güçlendirilmesi ve etkin hale getirilmesi çalışmalarında dikkatleri üzerine çekerek çözüm odaklı projeler ile kadın girişimcileri destekleyen Mine Fırıncıoğlu ve yönetim kurulu; kadınların iş hayatına atılması ve desteklenmesi nezdinde, Bartın tarihindeki en etkili ve aktif dönemi yaşatarak, fark yaratmaya ve örnek olmaya devam ediyor. Her etkinliğe ve projeye yönetim olarak tam katılım sağlayan kadın girişimciler kurulu, halkın ve kurumların takdirini de toplamaya devam ediyor. Yoğun faaliyetlerle geçen 2024 yılının ardından 2025 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan birçok projenin şimdiden altyapısının hazırlandığını belirten Mine Fırıncıoğlu, kadın girişimcilerin bu projelere daha fazla dahil olarak, yerel kalkınma ve rekabet noktasındaki kadın katkısını arttırmayı, kadın girişimciliğinde Bartın'ın örnek bir il modeli oluşturulmasını amaçladıklarını ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir bütün olarak hareket etmeye devam edeceğini belirterek, projelerine ve çalışmalarına destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

İş'te Kadın Gücü; İş Geliştirme Programının markalaşma, yapay zeka kullanımı ve e-ticaret eğitim modülleri ile Kasım ayı içerisinde devam edeceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme