İşte Bartın'daki motosiklet sayısı

Bartın'da trafiğe kayıtlı araç sayısında hızlı yükseliş devam ederken kent genelinde motosiklet kullanımı da yaygınlaşırken son verilere göre Bartın'daki motosiklet sayısı da belli oldu

Tek şeritli yollar, dar bulvarlar ve kent merkezinin şehrin dışına yayılamayışı ile mevcut trafiği kaldırmakta zorlanan Bartın'da trafiğe kayıtlı araç sayısı günbegün artıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Bartın'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 2024 Eylül ayı itibarıyla 33 bin 240'ı otomobil olmak üzere 63 bin 471'e yükseldi.

Araç sayısı ile birlikte son dönemde motosiklet kullanımında da artış yaşanıyor.

Kolay ve hızlı ulaşım imkanı sunduğu gibi ekonomik açıdan da otomobillere göre çok daha uygun olan motosiklet sayısında yaşanan artışla beraber bu ulaşım araçlarının trafikteki yoğunluğu da artış gösteriyor.

Bartın'da trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 11 bin 371'e ulaşmış durumda.

Motosiklet parkları gerekiyor

Kent merkezinde motosiklet kullanıcıları için uygun park alanlarının olmayışı Bartın için yeni bir sorun haline geliyor.

Geçmişte otomobil ve benzeri araçlar için 5 dakikalık geçici park alanı olarak ayrılan cepler artık motosiklet kullanıcılarına hizmet ediyor.

Kentin birçok bölgesinde gelişi güzel park edilen motosikletler ise bazı noktalarda yaya geçişlerine de engel teşkil ediyor.

Motosiklet kullanıcıları da kent merkezinde motosikletler için uygun park alanlarının olmayışından şikayetçi durumda.

Zamanla büyüyecek ve içinden çıkılmaz bir soruna dönüşecek bu konuya ne zaman ve ne şekilde çözüm getirilebilecek buda merak ediliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme