Irmakta yine aynı manzara

Bartın Irmağında yağış sonrası yaşanan köpürme olayı bir kez daha tekrar etti

Meteoroloji Genel Müdülüğünce sarı kodla uyarılan Bartın'da Cumartesi akşam saatlerinde başlayan yağışlar Pazar sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili oldu.

Yağışların ardından Bartın Irmağında alışıldık köpük manzarası yeniden oluştu.

Bartın kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağının Çağlayan mevkiinde bentten dökülen suların köpürmesi dikkat çekti.

Köpüklerin ırmak yüzeyinin büyük bölümünü kapladığı görüldü.

Köpüklenmenin doğal nedenlerden mi yoksa kimyasal atıklardan mı kaynaklandığı konusu daha önce yapılan incelemelere karşın ortaya çıkmadı.

Vatandaşlara göre kimyasal atıklar

Hafta sonunu Bartın Irmağının kıyısında geçirmek isteyen vatandaşlar Çağlayan'da karşılaştıkları manzara karşısında görüşlerini ifade ederken yaşanan köpüklenmenin kimyasal kaynaklı olduğunu ifade ettiler.

Söz konusu köpüklenmenin sadece yağışlı havaların sonrasında oluşmasına da anlam veremediklerini kaydeden vatandaşlar gerekli incelemelerin yapılması ve bir ihmal söz konusu ise sorumlularının cezalandırılmasını istediler.

Çevrede oturan vatandaşlar ise sabah saatlerinde ırmak yüzeyinde hiçbir köpük oluşmadığınıve öğle saatlerinde ilginç bir şekilde köpüklenmenin başladığını belirttiler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme