Irmak ıslah projesi için toplantı yapılacak

Projenin detayları kamuoyu ile paylaşılacak

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Irmak Islah projesiyle ilgili önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek toplantıda projenin detaylarının sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere kamuoyuna aktarılacağını ve istişarelerin olacağını söyledi.

Projenin detayları kamuoyuna anlatılacak

Irmak Islah projesi hakkında soruları yanıtlayan Vali Arslan, “Sel afeti sonrasında Adalet Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Tarım Orman Bakan Yardımcımız, Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz hepsi buradaydı. Irmak boyunda da kendileriyle birlikte incelemelerde bulunduk. Zaten bir proje yürüyor. Ona ilişkin 2 tane numune konuldu. İl Planlama Koordinasyon Kurulu toplantımızda da Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz bu konuya değindi. Bir aksilik olmaz ise 10-15 gün içerisinde bu projenin detayları sivil toplum kuruluşları ve kamuoyuna anlatılacak. İstişare edilerek oradaki yaklaşım görülecek.” Dedi.

Ağaç kesimi söz konusu olmayacak

Proje dahilinde ağaç kesimi olmayacağının altını çizen Vali Arslan, “Buradaki proje içinde peyzaj düzenlemesi yok. Biliyorsunuz ırmak yükseldiği anda oralar sular altında kalıyor. Bu tamamen taşkın önlemeye yönelik bir proje. İki ayrı seçenek var, bu çalışmalarda ağaç kesimi söz konusu olmayacak. Karşı tarafta da ağaçların arka kısmına taş tahkimat öngörülüyor. Devlet Su İşleri tarafından bu konuyla ilgili bir toplantı düzenlenecek ve detaylar konuşulacak. Irmağın nasıl taştığını ilgili genel ve bölge müdürlerimizde gördü. Sayın Bakanlarımız, Milletvekilimiz ve DSİ ile sürekli irtibat halindeyiz. DSİ sunumunda bu konuları çok daha detaylı konuşma, istişare etme imkanı bulacağız.” İfadelerinde bulundu.

Bakmadan Geçme