İç kesimlere don uyarısı

Karadeniz'in iç kesimleri için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde oluşabilecek zirai don olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu gece İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi'nin yükseklerinde, Cumayı Cumartesiye bağlayan gece İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi ile Doğu Anadolu'da zirai don hadisesi bekleniyor. Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlere uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.” Denildi.

Bartın Valiliğince de zirai don uyarısına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Zirai don tehlikesinin 23 Ekim tarihine kadar geçerli olduğu bildirildi.

Zirai don olayının Bartın, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Çankırı ve Kırıkkale bölgelerinde etkili olabileceği kaydedildi.

Zirai don hakkında;

Sıcaklığın gün içinde düşüşü genellikle öğleden sonra başlayıp, gece yarısından itibaren kritik seviyenin altına düşer. Düşüş gündoğumuna kadar sürer. Bu düşüş, gökyüzünün açık yada kapalı olmasına, rüzgar şiddetine, havadaki nispi nem oranına, yağışa, topografyanın güneşe karşı konumuna göre hızlı yada yavaş olabilmektedir. Sıcaklığın en düşük olduğu saatler sabaha yakın saatler olup genellikle gündoğumundan hemen önce pik değere ulaşmaktadır. Tarımsal üretiminde meydana gelen zararlar, genellikle bu aralıkta meydana geldiğinden, üreticilerimizin tedbirlerini bu periyot için planlaması, meydana gelebilecek zararı en aza indirecektir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme