Huzurevine anlamlı ziyaret

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 'Dünya Yaşlılar Günü' kapsamında 75. Yıl Huzurevine ziyaret programı düzenlendi. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonunda, idari yöneticiler ve çalışanların da katılımı ile Bartın 75. Yıl Huzurevine ziyaret programı düzenlendi.

Ziyarette büyüklerin geçmişten getirdikleri tecrübeler ve sundukları samimi sohbetler, günümüze ve geleceğe ışık tutmuş, sağlık alanında ki öneri ve talepleri dinlenerek değerlendirildi.

Sağlık Müdürlüğünden konuyla ilgili açıklamada günün anlam ve önemine değinilerek, “Toplumun değerli bir parçası olan yaşlılarımızın yanında olmak ve onlara saygı göstermek her birimizin ortak sorumluluğu aynı zamanda toplumsal değerlerimize saygı göstermenin bir göstergesidir. Yıllar içerisinde akıllı telefonların, bilgisayar ve internetin kullanımı bakımından, yaşlı bireyler dâhil tüm yaş gruplarında önemli bir artış vardır. Dolayısıyla, yaşlı bireyler tarafından dijital sağlık teknolojilerinin kullanımı, sağlık ihtiyaçlarının doğru karşılanması ve öz yönetimin desteklenmesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir. 1 Ekim “Dünya Yaşlılar Günü” vesilesi ile toplumumuzun emektarları olan yaşlılarımızı, sağlık ve hastalıklarla ilgili bilgileri güvenli internet sitelerinden almaya, zararlı yazılım ve uygulamalardan kaçınmaya, Bakanlığımızın WEB sayfası ve sosyal medya platformlarını takip etmeye, MHRS, e-Nabız gibi dijital sağlık çözümlerini kullanmaya, e-sağlık uygulamaları hakkında bilgi almak ve “çok yönlü yaşlı değerlendirmesi” yaptırmak üzere aile hekimlerini ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bu özel günde, yaşlılarımızın her zaman hatırlanması ve saygıyla anılması gerektiğini bir kez daha vurguluyor, onlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.” Denildi.


Bakmadan Geçme