'Hiçbiri Bartın Belediyesinin envanterinde yok'

Bartın Belediyesinin Ekim ayı meclisinde söz alan CHP Belediye Melis Üyesi Emin Titiz, seçimden 25 gün önce alınarak Belediyeye fatura edilen fakat Belediye envanterinde bulunmayan ürünlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

Bartın Belediyesinin Ekim ayı Belediye Meclisi 16 madde ile bir araya geldi. Gerilimin dozunun arttığı meclis toplantısında Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya ile AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kenan Dursun arasında sert diyaloglar da yaşandı.

Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonunda yer alan CHP Belediye Meclis Üyesi Emin Titiz de söz alarak açıklamalarda bulundu.

Gelir tarifelerindeki güncellemeler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Titiz, 6 Mart tarihine ait bir faturanın detaylarını da paylaştı.

Saç kurutma makineleri, epilasyon aletleri, nevresim takımları, saç düzleştiricileri, bor cam, düdüklü tencere, tos makinesi, blender gibi evde kullanılan ürünlerin Belediye'ye fatura edildiğini fakat bu ürünlerin belediye envanterinde bulunmadığını dile getiren Titiz, “Belediyemizin kasasına giren her 1 lira, Bartın halkımızın parasıdır. Helal ve temiz olmalıdır. Bizim bu gelirleri güncellerken göstermiş olduğumuz hassasiyeti harcama yaparken de gösteren bir Belediye Başkanımız ve Belediye yönetimimiz var. Belediye bütçesini, halkın parasını yetim malı korur gibi koruyan, Belediye bütçesini koruyan bir yönetim anlayışı var artık. Göreve geldiği ilk günden itibaren 1 lira dahil israf etmeyen, bir taraftan geçişte yapılan fütursuzca yapılan borçları öderken, bir taraftan da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini suna bir belediye yönetimi var.

“Bartın Belediyesinin envanterinde yok”

Elimdeki fatura 6 Mart 2024 tarihine ait. Seçimden 25 gün önce bir esnafımızdan bir ürün talebinde bulunuluyor. Esnafımız bu talebi karşıladıktan sonra faturasını belediyemize gönderiyor. 62 ekran LED televizyon, saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, mini fırın, bor cam, düdüklü tencere, nevresim takımı, kahve makinesi, tost makinesi, duvar saati, epilasyon cihazı ve blender. Saydığımız ürünlerin hepsi 3'er, 5'er adet ve hiçbiri Bartın Belediyesinin envanterinde yok. Böyle bir yönetim anlayışından bugünlere geldik. Bir tarafta bu şekilde yapılan fütursuzca yapılan borçları öderken, bir taraftan akla ziyan bir şekilde çekilen kredilerin borçlarını öderken, diğer taraftan da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunarken bu hizmetleri bizlerle peyderpey buluşturan bir Bartın Belediyesi var. Marifet iltifata tabidir. Ortada bir marifet varsa, bir başarı varsa, ortada bir emek varsa bu ancak alkışlanmalı ve tebrik edilmelidir.” dedi.

Haber merkezimizin konuya ilişkin edindiği bilgilere göre yukarıda bahsi geçen ürünlerin Belediye tarafından düzenlenen kadınlar matinesi organizasyonlarında çekiliş ile etkinliğe katılan bayanlara hediye olarak verildiği öğrenildi.

Bartın Belediye Meclisi Ekim ayı topantısının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz

Bakmadan Geçme