Hibe desteği verilecek

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 Yılı Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Ahır Modernizasyonu Hibe Başvurusunın 16 Eylül 2024 tarihinde başlayacağını açıkladı.

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 Yılı Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Ahır Modernizasyonu Hibe Başvurusunın 16 Eylül 2024 tarihinde başlayacağını açıkladı.

Hibelere En az 6 aydır ikametgahı köyde olan, Hayvan Bilgi Sisteminde en az 6 aydır kaydı olan, 2 yaş ve üzeri en az 6 adet dişi büyükbaş hayvanı olan yetiştiricilerimiz başvuru yapabilecek.
Başvurularda yüzde 70 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacak.

Proje Uygulama Bölgesi; Bartın İli Merkez ve Ulus ilçesine bağlı köyler olacak. .

Başvurular Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Ulus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacak.

Desteklenecek yatırımın kapsamı

1. Detayları ekte bulunan Teknik Şartnamede yazılı olduğu üzere Ahır Modernizasyonu desteklenecektir.
2. Ahır Modernizasyonu yapılacak ahırın kuruluma uygun şartları sağlaması yatırımcı sorumluluğundadır.
3. Ahır Modernizasyonu yapılacak ahırın arazisi kiralık ise en az 5 (beş) yıllık kira sözleşmesi (Başvuru yaparken kira sözleşmesinin noter onaylı hali istenmez. Ancak hibeye hak kazanan yatırımcıların Hibe sözleşmesi imzalamaya çağrıldıklarında belgelerin noter onaylı suretlerini getirmeleri zorunludur).
4. Ahır Modernizasyonu yapılacak ahırın arazisi hisseli ise diğer hissedarlardan Ahır Modernizasyonu için alınmış muhtar onaylı en az 5 (beş) yıl süreli muvafakatname istenecektir.
5. Ahır Modernizasyonu kurulumu toplam hibe desteği yukarıda açıklanan KDAKP katkısı bedelini geçemez. Toplam Proje bedeli belirtilen tutar üzerinde olması durumunda yararlanıcı artan tutarı kendi öz kaynağından karşılayacaktır.

Başvuru Sahiplerinde Aranacak Özellikler
1. Başvuru sahiplerinin “C. Uygulama bölgesi” bölümünde yazılı köylerde/mahallelerde ikamet etmesi zorunludur. Duyuru tarihi itibariyle en az 6 (altı) aylık asli ikametinin bu mahallelerde/köylerde olduğunu gösteren ikamet adresi istenecektir.
2.Başvuru sahiplerinin “C. Uygulama bölgesi” bölümünde yazılı Merkez 1, Merkez 2 ve Ulus EKK' sın da başvuru tarihi itibariyle en az 6 (altı) aydır Hayvan Bilgi Sistemine (HBS) kaydı olmalıdır.
3. Başvuru sahibinin Hayvan Bilgi Sistemine kayıtlı (HBS) en az 6 adet Sağmal Büyükbaş Hayvan varlığı olmalıdır.
4. Başvuru yapacak kadın çiftçiler için HBS kayıtlılık durumu yok ise yatırım yapmalarına engel teşkil etmemesi için aynı hanede oturan eşinin veya birinci derecede kan veya kayın hısımlarının belgeleri ile hibe desteğinden yararlanabilirler.
5.Değerlendirme aşamasında kayıt belgesi kullanılan kişinin kayıtlı tüm büyükbaş hayvan varlığı puanlamaya tabi tutulur.
6. Tüzel kişiler ve çiftçi örgütleri adına başvuru yapılamaz.
7. Devlet memurları, kamu işçileri veya devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanları hibe yatırımlarına (muhtarlar hariç) başvuramazlar. Başvuru sahibi konu ile ilgili taahhütnameyi başvuru dosyası ile beraber sunar.
8. 2024 yılında KDAKP kapsamında herhangi bir hibe desteğine başvuran yatırımcı, başvurduğu yatırımı tamamlamadan Ahır Modernizasyonu hibe desteğine başvuramaz.

Başvuru Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

1. Başvurular, ilan edilen başvuru bitiş tarihinden önce yapılmış olmalıdır. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
2. Başvurular şahsen yapılmalıdır. İnternet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
3. Başvurular 1 (bir) asıl ve 1 (bir) kopya olmak üzere 2 (iki) takım halinde hazırlanır. Asıl dosya takımı İPYB' ye gönderilecek, diğer 1 (bir) takımı Çiftçi Destek Ekiplerince muhafaza edilecektir.
4. Hibeye Esas Yatırım Tutarı en fazla KDV hariç 480.000,00 TL olacaktır. Bu tutarın üzerindeki yatırım giderlerini, limit üstü katkı olarak yararlanıcılar kendi öz kaynaklarından karşılayacaktır.
5. Bireysel yararlanıcılar için, ödenecek hibe miktarı, teknik şartnamenin içeriğine uygun maliyetlerin KDV hariç %70'idir. Kalan %30'luk yararlanıcı katkısı, KDV ve varsa diğer vergileri yararlanıcılar tarafından karşılanacaktır. Toplam hibe tutarı 336.000,00 TL'yi geçemez.
6. Başvuru formunda ve eklerindeki bilgilerden başvuru sahibi sorumludur. Başvuru yapan çiftçi hibeye hak kazansa dahi başvuru dosyasında bulunan belge veya bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu tespit edilmesi halinde başvuru geçersiz sayılır.
7. Başvuru dosyasındaki maliyet tablolarının Hibe Çağrı Kılavuzu hükümlerinde belirlenen miktarlara uymaması ve/veya tutarsız olması halinde başvuru dosyası nihai değerlendirmeye alınmaz. Bu konudaki sorumluluk başvuru sahibine aittir.
8. Kendileriyle Hibe Sözleşmesi imzalanan yatırımcılar, satın alma aşamasında en az 3 (üç) ayrı firmadan teklif alarak, en düşük teklifi veren yüklenici firma ile Uygulama Sözleşmesi imzalarlar. Teklif veren firmalar, tekliflerinde Vergi Borcu Yoktur ve SGK Borcu Yoktur belgelerini sunmak zorundadır.
9. Ödeme sırasında Yararlanıcı, Vergi Borcu Yoktur belgesini, yüklenici ise Vergi Borcu Yoktur ve SGK Borcu Yoktur belgelerini ibraz etmek zorundadır. Yüklenicinin borcu olması durumunda yararlanıcıya hibe ödemesi yapılamayacak olup, bu konuda yararlanıcılar öncesinde mutlaka bilgilendirilecek ve tedbir almaları sağlanacaktır.
10. Yatırım yeri icralı, hacizli, şerhli ve mahkemelik olanlar hiçbir şekilde hibe desteğinden faydalanamazlar. Çiftçi Destek Ekipleri bu şekilde olan başvuruları kesinlikle kabul etmeyecektir.
11. Yatırım yeri kiralık ve arazi üzerinde de ipotek varsa başvuru reddedilir.
12. Yatırım yeri yatırımcıya ait ise, Yatırımcı tarafından Bankalardan/Tarım Kredi Kooperatifinden alınan kredi nedeniyle yatırım yerinin ipotekli olması halinde, kredi geri ödemelerinin düzenli yapıldığına dair ilgili Bankadan/Tarım Kredi Kooperatifinden alınan belge başvuru dosyasına mutlaka eklenmelidir. Aksi halde başvuru reddedilir.
13. Yararlanıcı ve yüklenici bu hibe desteklemesi ödenmesine engel yasal bir durumda olmamalıdır. Aşağıda belirtilen durumdaki yararlanıcı ve yükleniciler, Hibe Desteğinden yararlandırılmazlar:
• İflas etmiş veya tasfiye edilmiş olmak, faaliyetlerinin mahkemelerce yürütülmesi, alacaklılarla anlaşmalar imzalamak, operasyonel faaliyetlerini askıya almak, bu konularla ilgili işlemlere tabi olmak ya da ulusal yasalar veya düzenlemeler uyarınca benzer bir koşulda olmak,
• Kendi işleriyle ilgili temyiz edilemeyen suçlardan dolayı cezalandırılmış olmak,
• Sözleşme Makamı tarafından teyit edilebilen herhangi bir yolla ispatlanan, işle ilgili ağır istismardan mahkûm olmak,
• Türkiye'de yasal hükümler kapsamında sosyal güvenlik katkı paylarının veya vergi ödemelerinin ödenmesine ilişkin yükümlülükleri yerine getirmemek,
• Dolandırıcılık, yolsuzluk, suç örgütü kurma veya başka bir yasadışı faaliyete katılarak temyiz edilemeyen mahkeme kararına konu olmak,
• Sözleşme/ihale prosedürüne ilişkin sözleşmeden doğan yükümlülüklerinin ciddi şekilde ihlal edildiğinin ilan edildiği bir durumda olmak.
• Gerçek kişi başvurularında yatırımcının kamudan bağımsız olması gerekir. Devlet memurları, kamu işçileri veya devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanları başvuramazlar (muhtarlar hariç).
• Proje süresi boyunca; demonstrasyonlar konusunda her yatırımcı sadece bir defa destek alır. Demonstrasyon desteklerinden faydalananlar bireysel hibe konularına başvuru yapabilir.
• Hibe başvurularından faydalanan yatırımcılar, farklı çağrı döneminde olsa bile söz konusu yatırım tamamlanmadan bir başka hibeye başvuru yapamaz.
Yararlanıcılar sözleşmelerinde belirtilen sürede yatırımı tamamlamak zorundadır. Ek süre verilmez. Belirlenen sürede yatırımı tamamlamayan yatırımcılar hibe desteği alamazlar.

Özel Haber

Bakmadan Geçme