Hafta sonuna kadar açık olacak

Bartın Belediyesinin 26'ıncı kez düzenlediği Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. 

Bartın Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı 26'ıncı kez açıldı.

Kitapseverleri yayınevleri ve yazarlarla buluşturan fuarın açılışı Bartın Belediyesi Sosyal Tesislerinde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya'nın açılış konuşması ile başlayan fuarda, çocuk ve yetişkin kategorilerinde kentin en çok kitap okuyanlarına hediyeleri teslim edildi.

Başkan Yalçınkaya konuşmasına başlarken, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu.
Başkan Yalçınkaya, Kitap Fuarlarının kentin kültürel anlamda gelişmesi noktasında çok önemli olduğunu ifade ederek; “Kitaplar bireylerin kendini geliştirmesinde ve dünyayı anlamasında en büyük araçlardan biridir. Bir kentin kültürel gelişimi okuma alışkanlıkları ve sanata verdiği değerle doğru orantılıdır. Bizlerde Bartın Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin kentin kültürel dokusuna ve geleceğine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu fuar yalnızca kitapların değil, yazarlarımızın, yayın evlerimizin ve siz değerli kitapseverlerin bir araya geldiği özel bir buluşma noktasıdır. Fuarımızın çocuklarımız ve gençlerimiz için bir ilham kaynağı olacağına, onlara daha fazla okuma alışkanlığı kazandıracağına olan inancım tamdır. 23-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarlarımızda yer alan birbirinden değerli yazarlarımıza, yayınevlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğe katılarak Bartın'ın kültürel hayatına katkı sağlayan diz değerli konuklarımıza ve siz değerli kitapseverlerimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile fuarımızın Bartın'ımıza, halkımıza ve kültürel gelişimimize katkı sağlamasını diliyor, fuarımızın hepimiz için ilham dolu verimli bir etkinlik olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Programın devamında Yazar Mustafa Balbay'ın “Cumhuriyet. Sonsuza Dek” isimli söyleşi programı ve imza programı gerçekleştirildi.

23-27 Ekim tarihleri arasında Bartın Belediyesi Sosyal Tesislerinde açık olacak Kitap Fuarı çok sayıda yazarın söyleşi ve imza programları ile devam edecek.

Bakmadan Geçme