Gıda işletmelerinde karekod dönemi

Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Bakanlığın Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirildi. 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri ile işletmelere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması bilgilendirmelerde bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan ve her bir işletmeye özel karekod içeren görsel, gıda işletmelerince gönüllü olarak https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ internet adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergilenebilecek.

Tüketiciler görsel üzerinde yer alan kare kodu mobil cihazlarına indirmiş oldukları Tarım Cebimde uygulaması üzerinden sorgulattıklarında söz konusu işletmeye ait, Kayıt/Onay Numarası, Unvan, Adres ve İşletmede Yapılan En Son Denetim Tarihi bilgilerine ulaşabilecek.

Bakmadan Geçme