Fırtına öncesi uyarı

Denize açılmayın

Bartın'da 30.09.2024 ile 02.10.2024 tarihleri arasında beklenen yağışlara karşı vatandaşların yanı sıra tekne sahipleride uyarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca yapılan uyarıda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edilirken vatandaşların meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Öte yandan tekne sahipleride uyarılarak, “Ayrıca meteorolojik verilere göre denizlerimizde rüzgarın batı ve kuzeybatıdan, doğusunda güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde(50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaslarmizin dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Balıkçılarımızın ve denizcilerimizin kendi tekneleriyle yukarıda belirtilen tarihler arasında denize açılmamaları can ve mal emniyetinin sağlanması açısından fayda saglayacağı degerlendirilmektedir.” Denildi.

Yapılan uyarılar kooperatif ve dernekler aracılığı ile balıkçılara ve denizcilere duyuruldu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme