Farkındalık için yürüdüler

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü düzenlendi.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Kanser Birimi koordinasyonunda farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğü ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli idari yöneticiler ve sağlık çalışanları, Müdürlük binası önünden başlayarak şehir merkezinde anlamlı bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ellerinde taşıdıkları pembe balonlarla ve afişlerle toplumu bilinçlendirmek amacıyla yürüyen sağlık çalışanlarına vatandaşlar ve esnaf alkışlarıyla büyük destek verdi.

Yürüyüşte ayrıca "Meme Kanserini Erken Tanı ve Tedaviyle Yenilgiye Uğrat", Belki Bir Gün Deme Bugün Gel KETEM'E", "Taramanı Aksatma Sağlığını Şansa Bırakma", "Birlikte Daha Güçlüyüz" sloganlarıyla "Sakın Geç Kalma Erken Gel" şarkısı söylenerek, Bartın'da Meme Kanserine ve Kanser Taramalarına dikkat çekildi.

Yürüyüşün ardından Hükümet Caddesi Arap Cami önünde bir bilgilendirme standı kuruldu.

Sağlık çalışanları meme kanseri konusunda hazırladıkları bilgilendirici afiş ve broşürleri vatandaşlara dağıttı.

Stantta ayrıca tüm kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinin erken teşhis edilmesi durumunda tedavi başarısının büyük oranda arttığı, erken teşhisin kanseri yenmede en büyük savunma olduğu vurgulandı.

Özellikle 40 yaş üstü bireylerin risk faktörlerine karşı daha dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Kadınlara, düzenli mamografi taramaları ve kendi kendine muayenenin önemi anlatılırken, yaklarına pembe kurdele takılarak farkındalıklarının artması hedeflendi.

20 yaşından itibaren her kadının "Kendi Kendine Meme Muayenesini" yapması, 20-40 Yaş aralığındaki kadınların "Her 2 Yılda Bir Sağlık Personeline "Meme Muayenesi" yaptırması 40-69 yaş aralığındaki kadınların ise "Her 2 Yılda Bir Mamografi Çektirmesi" nin meme kanserinde erken teşhis için çok önemli olduğu vurgulandı.

Bakmadan Geçme