Evlenecek çiftler bu habere dikkat
Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Bartın'ın da dahi edildiği 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi Yaygınlaştırma Çalışmalarına' ilişkin açıklama yapılarak, başvuru şartları hakkında bilgiler aktarıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş deprem bölgesinde uygulamaya alınan ‘Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'nin Bartın, Zonguldak ve Karabük'te de uygulanacağını açıklamıştı.
Bakan Göktaş'ın açıklamasının hemen ardından Bartın'da evlenecek çiftler evliliği kolaylaştıracak faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL'lik kredi için başvurularını yapmaya başladı.
Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından faizsiz evlilik kredisi için başvuru şartlarına ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Aile kurumu, toplumumuzun temel birimi ve en önemli sermayesi olmakla beraber bireyi topluma hazırlayan yegâne kurumdur. Sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir aile, sağlıklı bir toplumun en önemli bileşenidir. Ailenin sahip olduğu güç ve çözüm kabiliyeti, toplumsal huzurun da teminatıdır. Toplumsal yapının ve kalkınmanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliği için aile kurumunun güçlendirilmesi son derece önem arz etmektedir. Bu doğrultuda aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacıyla 22/11/2023 tarihinde 7474 sayılı Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun ile Aile ve Gençlik Fonu kurulmuştur.
Evlilik öncesinde ve sonrasında eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek
Kanun kapsamında hayata geçirilen projelerden biri de “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”dir. Bu proje ile evlenecek gençlerin ekonomik, psikolojik ve sosyal açıdan sunulan desteklerle evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine kurulması ve gençlerin evliliğe teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında başvurusu onaylanan kişilere 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz kredi desteği sunulmaktadır. Ayrıca çiftlere evlilik öncesinde ve sonrasında eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.
Başvurular E-devlet üzerinden alınıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile deprem bölgesinde bulunan illerde uygulanan projeye doğum oranının düşük olduğu Zonguldak ve Karabük ile birlikte Bartın ilimiz de dahil edilmiştir. Bu bağlamda Bartın için başvurular Pazartesi günü itibariyle E-devlet üzerinden alınmaya başlanmıştır.
Başvuru şartları
Projeden yararlanabilmek için eşlerden birinin; Başvuru tarihinden bir yıl önce ve başvuru anında ilimizde ikamet ediyor olması. Başvurunun ilimizde ikamet eden kişi tarafından yapılması gerekmektedir.
Başvurular E-devlet sistemi üzerinden her iki eş adayının onaylaması ile alınmaktadır.
Krediye hak kazanılması için eş adaylarının her ikisinin de ayrıca aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye'de ikamet etmek.
Başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak).
Deprem bölgesi (11 il) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak.
Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı asgari ücretin 2,3 katından fazla olmamak.
Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak.
Müdürlüğümüzün evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek ve katılmak.
Evlilik sonrasında 2 yıllık süre içerisinde Müdürlüğümüzün sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek.
Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.”