En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En Düşük Emekli Maaşı İçin Zam Çalışmaları Devam Ediyor.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Zam Çalışmaları Devam Ediyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylığına zam yapılması konusunda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Çelik, ekonomik gelişmeler ve enflasyon oranlarını göz önünde bulundurarak emeklilerin yaşam standartlarını korumak amacıyla bu adımın atıldığını belirtti.

AK Parti hükümetinin, sosyal politikalar çerçevesinde, her zaman emeklilerin yanında olduğunu ve onların yaşam standartlarını yükseltmek için gerekli adımları atmaktan geri durmadığını belirten Çelik, "Bu zamlarda nihai hedefimiz, emeklilerimizin refahını sağlamaktır. Bunun için de gereken tüm çalışmalar, ilgili kurumlarımızla koordineli bir şekilde yürütülmektedir" dedi.

Çelik, bu çalışmaların hızla tamamlanarak, en kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını ve emeklilerin yeni maaşlarını almaya başlayacaklarını belirtti.

Çelik, "Emeklilerimiz müsterih olsun, onların yaşam koşullarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

RAPOR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

AK Parti kurmaylarının hazırlık yaptığı raporu önümüzdeki günler içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmaları bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay vermesi halinde düzenleme hızla Meclis gündemine taşınacak.

Halen en düşük emekli maaşı 10 bin lira seviyesinde bulunuyor. Yeni düzenlemeyle bu rakamın 12 - 15 bin lira arasında olması için bekleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme