Emzirme Haftası etkinlikleri devam ediyor 

Emzirme Haftası kapsamında Bartın il Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen farkındalık etkinliklerine devam ediliyor. 

Anne sütünün teşviki ve emzirmenin özendirilmesi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 1-7 Ekim tarihleri Emzirme Haftası olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda Bartın İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bartın Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezinde eğitim ve seminer programı düzenlendi.

Müdürlük idari yöneticilerinin katıldığı ve konuşma yaptığı programda “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu” unvanı alan “Bartın Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Okuluna” devam eden ve mezun olan 23 anne ve anne adayı bir araya geldi.

Program kapsamında daha önceden gebe bilgilendirme sınıfından mezun olan anneler, gebelik, doğum ve emzirme sürecinde yaşadıkları tecrübeleri diğer anne adaylarına aktardı.

Müdürlüğün112 Acil Sağlık Hizmetleri Birimi ilk yardım eğitmeni tarafından “Bebek ve Çocuklarda Temel İlkyardım Uygulamaları Farkındalık Eğitimi” verilerek pratik uygulamalar yapıldı.

Katılımcıların soruları eğitmen tarafından detaylı olarak yanıtlandı.

Program anne ve anne adaylarına takdim edilen hediye ve ikramlarla sona erdi.

Sağlıklı gebe, sağlıklı bebek anlayışıyla hizmet veren gebe bilgilendirme sınıfında eğitimler ve eğitim sonrası gebe pilatesi seansları devam ediyor.

Bakmadan Geçme