Dolandırıcılık olayları arttı, Vali Arslan uyardı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan basın mensupları ile bir araya gelerek, Bartın'da son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirmelerde bulundu. 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi asayiş, güvenlik ve dolandırıcılık gündemleriyle toplandı.

Vali Arslan toplantı sonrası, basın mensupları ile bir araya gelerek Bartın'da yaşanan dolandırıcılık olaylarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı.

Buna göre Bartın'da dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçilmesi noktasında halkın yoğun olduğu noktalarda broşürlerin dağıtıldığı, muhtarların bilgilendirildiği, banklarla koordinasyon sağlandığı ifade edildi.

Dolandırıcılığın yaşanmadan önlenmesi için çok sıkı çalışmanın yürütüldüğü belirtilerek, aynı zamanda dolandırıcılık sonrasında da ekiplerin çok geniş çaplı olarak çalışma yürüttüğü ifade edildi.

Dolandırıcılık olaylarının çoğu aydınlatıldı

Buna göre Bartın'da sadece 2024 yılında emniyetin görev bölgesinde 264 kişi dolandırıcılık için başvuru yaparken bu olaylardan 218'i aydınlatıldı. 49 olayla ilgili ise çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Jandarma bölgesinde ise 94 dolandırıcılık meydana gelirken yüzde 94'ü aydınlatıldı.

Çalışmalar titizlikle yürütülüyor

Ekipler dolandırıcılık şikayeti ile başvuranların kaybı ne olursa olsun çalışmalarını büyük bir hassasiyetle yürütüyor.

Dolandırıcılık olayının aydınlatılması için bazen günlerce kamera kayıtları izleniyor.

Bartın'da yaşanan dolandırıcılık olaylarının en başında ise sosyal medya ve kendini polis ya da savcı olarak tanıtarak elden para alınarak dolandırma yöntemleri geliyor.

Vali Arslan vatandaşarı uyardı

Vali Arslan toplantı sonrası yaptığı açıklamada Bartın'da dolandırıcılık olaylarının arttığını ifade ederek, vatandaşları şu sözlerle uyardı; “İlimizde gerçekleşen asayiş olaylarına baktığımızda son dönemde özellikle dolandırıcılık olaylarında artış olduğunu görmekteyiz. Son dönemde ilimizde yaşanan dolandırıcılık olaylarına baktığımızda özellikle sosyal medya platformları üzerinden yapılan dolandırıcılıklardan ciddi artış olduğunu görüyoruz.

Polis ve savcı insanlardan para istemez

Özellikle gibi sosyal medya platformlarında ucuz satışlarla ilgili, ucuz mal alma amacıyla girilerek dolandırılan birçok vatandaşımız var hala vatandaşlarımızı telefonla arayıp terör örgütleriyle bağınız var evinize geleceğiz, arama yapacağız ya da bize ziynet eşyanızı verin gibi polis ve savcı olarak kendisini tanıtarak insanları dolandıran kişiler var. Kesinlikle savcı da polis de insanımızı bu şekilde aramaz bu tür aramalara itibar etmemenizi istiyoruz.

“Sizleri dolandıran birçok platform var”

Sosyal medya platformlarındaki ucuz yollu kredi, sıfır faizli kredi, yatırım danışmanlığı veya mal malzeme alırken daha uygun fiyata alacağız şeklinde sizleri dolandıran birçok platform var. Bu noktada hepinizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Farkındalığımızı daha çok arttıralım. Hepinizi inşallah bu tür olaylardan uzak tutmak adına da duyarlı olmaya tekrar tekrar davet ediyorum.”


Bakmadan Geçme