Denetimlere başlandı

Bartın Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından toplu tüketim yerlerinde denetimlere başlandı. 

Denetimlerde lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Denetimlerde gerekli görülmesi halinde numune alınacağını ve uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanacağını dile getiren Bartın Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Buna rağmen vatandaşlarımızdan karşılaştıkları olumsuz durumları Alo 174 Gıda Hattı'mıza bildirmeleri önem arz etmektedir. Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil etmektedir. Unutmayalım ki en iyi denetleyici, tüketicidir.” dedi.

81 ilde uygulanıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde denetimler artırılacak, gerekli görüldüğünde numune alınarak uygun olmayan işletme ve ürünlere idari yaptırım uygulanacak.

Bakan Yumaklı, rutin olarak yıl boyunca gerçekleştirilen risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı artırmak amacıyla üç hafta boyunca yoğun denetimler gerçekleştirileceğini belirterek 81 ilde eş zamanlı yürütülecek bu denetimlerde, konularında uzman 7 bin 628 personelin görev alacağını bildirdi.

Bakmadan Geçme