Cittaslow yolunda ilk adım

Çaycuma Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısında, Çaycuma'nın, Cittaslow'a üye olması için çalışmaların başlatılması kararı aldı.

TAKİP ET

Çaycuma Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısı yapıldı. 3 üyenin mazeretli olarak katılmadığı toplantıya belediye daire amirlerinin yanı sıra CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle mahalle muhtarları da katıldı.

Hidroelektrik santrali ihalesi için belediye encümenine yetki verildi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın şubat ayı içinde yapılan çalışmalarla ilgili meclisi bilgilendirdiği toplantıda hidroelektrik santralinin ihale edilmesi için belediye encümenine yetki verildi. Türlü İşler Komisyonu'nun cadde ve sokaklara isim verilmesi için yapacağı çalışmanın temmuz ayına kadar uzatılmasının da karar altına alındığı toplantıda, uluslararası Cittaslow birliğine üye olunması konusu da görüşüldü.

Cittaslow geleneksel üretimlere sahip çıkarak yerel ekonominin güçlenmesini amaçlıyor
Cittaslow'un kentlerin yaşam kalitesini artırmak, yerel değerleri korumak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek amacıyla kurulmuş uluslararası bir birlik olduğu ifade edilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tezkeresinde, yerel mimariye, gastronomi kültürüne, geleneksel üretimlere, göreneklere sahip çıkarak yerel ekonominin güçlendirilmesini amaçlayan birliğe üye olunması istendi.

Cittaslow ilçenin uluslararası tanınırlığına büyük katkı sunacak

Çaycuma Belediyesinin son yıllarda yaptığı yatırımlarla, Cittaslow kriterlerini büyük oranda karşılayan bir altyapıya kavuştuğu da dile getirilen tezkerede, bir 'eko etiket' olarak kentlerin marka değerini artıran Cittaslow ağı içinde yer almanın, ilçenin uluslararası tanınırlığına da büyük katkı sunacağı da ifade edildi. Yapılan müzakere sonrası Cittaslow üyelik sürecinin başlatılması ve bu konuda atılacak adımlar konusunda Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü kuruldu

İmar planına vatandaşlarca yapılan itirazların komisyona havale edildiği toplantıda, Veteriner İşleri Müdürlüğün kurulması da karar altına alındı. Toplantı bir sonraki birleşiminin 2 Nisan 2025 Çarşamba günü, 17.30'da yapılması kararlaştırılarak sona erdi.

Bakmadan Geçme