CHP ve ADD'den Zafer Bayramı çelenk töreni

Zafer Bayramı etkinlikleri sürüyor..

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çelenk tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bartın Şube Başkanı Erdem Ekmekçi, parti yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

CHP İl Başkanlığı ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş şu ifadelere yer verdi; “Bugün bu alanda, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; Toplumun tüm kesimleri ile dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, genci, yaşlısı, kadını, çocuğu ve ordusuyla topyekun verdiği bir savaşın kazanıldığı, ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı'nın yazıldığı günü, Siz değerli partililerimiz, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve hemşehrilerimiz ile birlikte kutluyoruz. Bugünün anlamını da, önemini de iyi biliyor ve Cumhuriyetimize giden bu yolu bize açanları da minnetle anıyoruz. 30 Ağustos; özgür, laik, demokratik, tam bağımsız, Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin başlangıcının simgesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı hem Cumhuriyete ve demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur. 30 Ağustos, mazlum bir halkın sofrasındaki yiyeceğini, ahırındaki koşumunu, üstündeki giysisini paylaşıp donattığı, yoktan var ettiği Ordusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde emperyalizme karşı dünyada kazandığı ilk kurtuluş savaşının tarihidir. 30 Ağustos Atatürk ilke ve devrimlerinin filizlenerek kök salmaya başlayacağı sürecin yolunu açan Zaferin tarihe kaydedilişidir.

“Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”

Bizler, CHP il ve ilçe örgütlerimiz olarak, demokratik, laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetine inanan yurtsever yurttaşlarımızla birlikte; Ulu Önderimiz, Başkomutanımız, 1'inci Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde vurguladığı gibi ‘dahili ve Harici bedhahların' Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı ve vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için ne denli büyük bir tehlike oluşturduğunun farkında olarak, o dahili ve harici bedhahların tüm kötü emellerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

“Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız”

Bugün bizlere düşen de 100 yıl önce kurulan Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırarak ülkemizi kalkındırmanın yanı sıra mazlum halklara da umut ışığı olmaktır. Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da yaşanan gelişmeler, İslam coğrafyasında bitmek bilmeyen kardeş kavgası, bu zorunluluğun en açık kanıtıdır. Bölgemizin huzura kavuşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin ‘demokratik, laik, sosyal hukuk devleti' ilkesine sıkı sıkıya bağlı olmasından geçmektedir. Demokrasi mücadelesi zor bir yolculuk olsa da hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mücadele rotasını ‘Zafer, zafer benimdir, diyebilenindir. Başarı ise, başaracağım, diye başlayarak sonunda başardım diyebilenindir' sözüyle çizmişti. Milletimize söz veriyoruz: Kararlıyız, başaracağız! Cumhuriyetimizi, ne pahasına olursa olsun, demokrasi ile taçlandıracağız! Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, millet egemenliğine gönülden bağlı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kahraman askerlerine, tüm güvenlik güçlerimize, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum.”

Bakmadan Geçme