Büyük ilgi görüyor

Bartın'da kendi çiftliğinde yetiştirdiği yer karpuz ve yerli çileği pazarda satışa sunan İlyas Kocael, yıllık 150-200 ton karpuz üretiyor.

Bartın'da Salı ve Cuma günü kurulan ve halk dilinde Galla Pazarı olarak bilinen köylü pazarının karşısına kurulan tezgâhta Kozcağız'da üretilen yerli karpuz ve çilek büyük ilgi görüyor.

Yaklaşık 6 yıldır Kozcağız'da karpuz ve çilek üretimi yapan İlyas Kocael'in tezgahı, taze ve lezzetli meyveleriyle ön plana çıkıyor.

Kozcağız'da üretilen karpuz ve çileği sergilemenin ve müşterinin tezgâhtan memnun ayrılmasının gurur verici olduğunu ifade eden üretici Kocael, “Bu karpuzlar Bartın'ın şirin beldesi Kozcağız'ımız da yetişiyor. Kendimiz yetiştiriyoruz. ‘Bu karpuzlar burada yetişiyor mu?' diyen müşterilerimiz var. Allah'ın izniyle emek verdikten, azmettikten sonra Yüzce Mevla'm yardım ediyor.” Dedi.

“Herkes yiyebilsin diye fiyatlarımızı düşürdük”

Kocael, bu sene güzel karpuz haşatının güzel olduğunu değerlendirdiği açıklamasında, “Rabbim bu sene verdi. İkinci parti karpuzumuz var daha ona hiç dokunmadık. Orada da 100 tona yakın var. Şuana kadar da 100 tona yakın satışımız oldu. 150-200 tona yakın mal üretimi yapmış olduk Bartın'ımızda. Herkes yiyebilsin diye fiyatlarımızı düşürdük.

Çilekler bahçeden toplandığı gibi tezgâha getiriliyor

Pazartesi ve Perşembe günleri Kozcağız'dayız. Salı ve Cuma günleri Bartın'dayız. Çarşamba ve Perşembe günleri de Çaycuma'dayız. Ürünlerimizde müşteri memnuniyeti bizim için en gurur verici şey. Bunu burada üretmek, sergilemek en büyük gururumuz. 2019 yılında karpuz üretmeye başladım. Her yıl 150-200 ton karpuz üretimi gerçekleştiriyorum. Yerli çileğimiz de var. Sabah bahçeden toplanıyor. Taze bir şekilde buraya getiriyoruz. İşçilerimiz gün içinde de devam ediyor çilek toplamaya. Toplanan çileği buraya getirip satışa sunuyoruz.”

Üretici İlyas Kocael'in haftanın belirli günlerinde Bartın'da ve Kozcağız'daki satışlarının yanı sıra Çaycuma'da da ürün satışı mevcut.
Kocael'in tezgahında yerli karpuzun kilogram fiyatı 8 buçuk TL olurken, yerli çilek ise 125 TL'den satışa sunuluyor.

Bakmadan Geçme