'Bu proje hukuksuzdur'

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Irmak Islah Projesinin hukuksuz olduğunu ve kendisinin de davacı olacağını duyurdu. 

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, partisinin CHP İl Danışma Kurulu Toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Irmak Islah Projesine de değinen Milletvekili Bankoğlu, projenin hukuksuz olduğunu söyledi.

Milletvekili Bankoğlu, süreci takip ettiğini ve davacı olacağını da söyleyerek, “Bu hukuksuz projeye, çevre dostu olmayan bu ırmak projesine de sonuna kadar karşı çıkacağımızı, kurulmuş olan ırmak platformuyla birlikte hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğimizi ve bizzat benim de davacı olacağım bu süreci başlatacağımızı bir kez daha buradan duyurmak istiyorum.” Dedi.

Bakoğlu açıklamasının devamında şunları da söyledi, “Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarımızla birlikte Bartınlı hemşerilerim ile bu ırmak projesine yani bu Çin Seddi projesine karşı çıkıyoruz. Çünkü biz ırmağımıza sahip çıkıyoruz. Bu bir siyasi parti değildir. Biz bu topraklarda büyüdük, o ırmağın kenarında büyüyen, orda oynayan, çoluğunu çocuğunu orda büyüten sizler de varsınız, Bartın'da birçok yurttaşınız var. Biz bu Bartın Irmağı'na sahip çıkmak zorundayız. Hiçbir yerde gördünüz mü? Kilometrelerce uzunlukta bir ir beton duvar. Halk ırmağı göremiyor. Irmaktan halk gözükmüyor. Böyle bir proje örneği yoktur. Bu proje hukuksuzdur.

“Halkın parasını nereye harcıyorlar sormak istiyorum”

Bu proje halkın parasını yandaşa peşkeş çekmektir. Bu proje ve 400 küsur milyonla biteceği iddia edilen bu projenin daha birinci etabının birinci kısmı 1 milyar lirayı aşmıştır. Tasarruf tedbirleriyle bugün bizleri uyaranlar, tasarruf tedbirleriyle bugün belediyelerin bütçesini halka hizmeti engelleyenler, halkın parasını nereye harcıyor sormak istiyorum. Bu hukuksuz projeye, çevre dostu olmayan bu ırmak projesine de sonuna kadar karşı çıkacağımızı, kurulmuş olan ırmak platformuyla birlikte hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğimizi ve bizzat benim de davacı olacağım bu süreci başlatacağımızı bir kez daha buradan duyurmak istiyorum. Talana hayır, ranta hayır diyorum ve hepinizi de bu projeye sahip çıkmak için davet ediyorum.”

Bakmadan Geçme