BU KURS İŞ GARANTİLİ!
Bartın'da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde toplamda 9 kurum iştiraki ile sayacı sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için faaliyete alınan Saya Eğitim Merkezi'nde iş garantili eğitimlerin 5. Programına başlandı.
Bartın'da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ayakkabıcılar ve Sayacılar Derneği öncülüğünde toplamda 9 iştirakçi ile yürütülen Saya Eğitim Merkezi iş garantili eğitimlerin 5. Programına başlandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Şiremirtabaklar köyünde bulunan İlkokul binasının tahsis edildiği projede bugüne kadar 90 kursiyer mezun olurken kursiyerin %85 ine yakını iş sahibi oldu.
Bartın'da faaliyet gösteren ve yatırım yapmak isteyen ayakkabı sektöründeki firmaların nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak olan projede eğitim alacak olan kursiyerlerin maaş ve sigorta primleri de kurs süresince İŞKUR tarafından ödeniyor. Beşincisi düzenlenen Kursta toplamda 18 kursiyer eğitim alacak. Kursiyerler eğitimlerin ardından Bartın'da faaliyet gösteren firmalarda işe başlayacak.
'DAHA ÇOK NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRMELİYİZ'
Bartın TSO Başkanı Halil BALIK 'Verilen eğitimlerin sonunda kursiyerlerimiz sayacılık sektöründe nitelikli ara elemen ihtiyacını karşılayacak. Sadece Saya sektöründe değil aslında bir çok sektörde ara elaman ihtiyacımız var. Bu tür nitelikli elemanların toplumda ve iş hayatlarında belirleyici yerlere sahip olması işveren ve işçi için çok önemlidir. Aldıkları eğitimlerin ardından nitelikli elemen olarak bir işe başladıklarında, hem iş kaybının hem de zaman kaybının önüne geçilmiş oluyor. İstihdama ve ekonomimize destek olmak için bu tür eğitimlere daha çok ağırlık vermeliyiz, daha çok nitelikli eleman yetiştirmeliyiz'' dedi.
'BİNE YAKIN İSTİHDAM VAR, YATIRIMCILAR SIRADA BEKLİYOR'
Bartın Ayakkabıcılar ve Sayacılar Derneği Başkanı Necati Sandıkçı, '3 yıl önce derneğimizi kurunca faaliyet olarak da ayakkabıcılık ve sayacılık sektörünün gelişmekte gördük ve nitelikli eleman sıkıntısını tespit ettik. Bu kapsamda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı öncülüğünde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bir eğitim merkezi oluşturduk. Şu ana kadar 90 kursiyerimizi mezun ettik ve yüzde 85'ine yakını iş sahibi oldu. Beşincisini düzenlediğimiz kurs programımızda şu anda 18 kursiyerimiz var. Kursiyerlerimiz iş garantili eğitim alıyorlar. 3 ay sonra kurs bittikten sonra firmalarımızda istihdama katılacaklar. Projemizin devamında kurslarımızı devam ettirmek istiyoruz. Bartın'da ayakkabıcılık sektöründe bine yakın istihdamımız var. Dışarıdan yatırım amaçlı gelmek isteyen girişimcilerimize de yeni sanayi sitesi oluşturma hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz' dedi.
'İŞKUR OLARAK İSTİHDAMI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Kurum olarak istihdamın artırılması için büyük çaba harcadıklarını belirten İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, 'İŞKUR olarak Türkiye'nin her yerinde istihdamın artması için çalışmalarımız var. Bunlardan bir tanesi de iş gücü yetiştirme kurslarıdır. Bartın'da ayakkabıcılık sektörünün önemli bir kalifiye eleman ihtiyacı vardı. Bu anlamda burada yapılan çalışma Ticaret ve Sanayi Odasının önderliğinde uygulanan proje içerisinde kurumumuzda yer aldı. Bartın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü olarak bu müessesede şu ana kadar istihdam garantili 4 tane kurs düzenledik ve 90 kursiyerimizi mezun ettik. Kursu başarı ile bitiren kursiyerlerimiz saya sektöründe istihdam ediliyorlar. Kursiyerlerin sigorta ve maaşları kurumumuz tarafından ödenmekte. Kursu bitirince de işyerlerinin kendi imkanları doğrultusunda ücretlendirilecekler. Biz istihdam garantisi devam ettiği müddetçe kurum olarak desteğimizi vererek istihdamı artırmayı planlıyoruz. Sektöründe önemli ölçüde açığı var. Hem bu ihtiyacı karşılayacağız, hem de işsiz ya da mesleğini değiştirmek isteyen insanlarımızı bilgilendirerek istihdama katacağız. Beşinci kursun başarılı olmasını canı gönülden istiyoruz' diye konuştu.