Boş terane çalıp durmayın

Ercan Aydın yazdı

TAKİP ET

Kimse kusura bakmasın ama son iki gündür kendilerini gazeteci sanan, boş beleş gezen, oturdukları yerden ahkam kesen, gazetecilikte yakından uzaktan alakası olmayan ancak sosyal medyada kendilerini gazeteci göstermeye çalışanlar…

Bartın gündemine gelen çöp depolama alanı ile ilgili Hasankadı Belediye Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanın yapmış oldukları "Bartın'daki çöp depolama alanına tek bir çöp dökmüyoruz.” Açıklamalarını ve bu nedenden dolayı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının diğer belediyelere verdiği cezaları almamalarını, bir açık bulmuşlar gibi, “Çöpünüzü Bartın'a getirmiyorsunuz da nereye götürüyorsunuz? Nereye döküyorsunuz?” gibi sorular ile bu belediyeleri kötüleyerek onlarında cezalar almalarını sağlamaya çalışmaları çok ama çok saçma.

Neden mi?

Çünkü bu kendini çok şey biliyormuş sananlar, önce şunu çok iyi bilsinler ki Bartın Belediyesi ve diğer Belediyeler ile İl Özel İdarelerin Bartın'da çöp döktükleri yerdeki çöpler yıllardır ne yapılıyor.

Bartın'da şimdiye kadar katı atık bertaraf tesisleri vardı ve çöpler orada bertaraf ediliyordu da biz mi bilmiyorduk?

Allah aşkına Bartın'daki İnkumu tepesine dökülen çöpler ya yakılarak yada dağıtılarak bir şekilde yok etmeye çalışılıyordu.

Bunu da herkes çok iyi biliyordu.

İlk kez yola dökme görüntüsü ve ırmağa dökülme tehlikesi ile karşı karşıya gelinince kamuoyu tepkisi ile ceza uygulamasına gidildi.

Bu ceza kesildi diyede çöpler şuan aynı yere dökülmeye devam edilmiyor mu?

Tabiiki ediliyor.

Bartın'da olduğu gibi Hasankadı ve Kumluca da yıllardır kendilerine uygun bir çöp alanı ayarlamışlar ve ordan yanlışta olsa bir şekilde bertaraf ediyorlar.

Buradan şunu çok net şekilde belirtmek istiyorum…

Asıl amaç üzüm yemekse sürekli bağcıyı dövmeyi bırakıp üzümü nasıl yeriz, çöpümüzü nasıl bertaraf ederiz onu tartışalım.

Kumluca, Hasankadı, Kurucaşile, Ulus gibi uzak bölgelerde Belediyelerin bütçeleri belli.

Onlarada küçükte olsa çöp bertaraf tesisleri kurdurmak için İller Bankası yolu ile yatırım yapmak gerekir.

Yoksa tüm Belediyeler en düşük maliyet ile çöplerini bertaraf etmek zorundalar.

Bu nedenle hiç kimseyi, “Bartın'daki çöp alanına neden çöpünüzü getirmiyorsunuz? diye suçlayamazsınız.

Doğayı korumak hepimizin görevi ama doğayı koruyacaklara da yardımcı olmak başta hükümet yetkilileri olmak üzere herkesin görevi olmalı.

Yoksa boş terane çalıp durmakla hiç kimse hiç bir yere varamaz.

NOKTA!

Bakmadan Geçme