BİRUS Projesi İspanya'da tanıtıldı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında desteklenen projesi İspanya'nın Barcelona şehrindeki 'Dünya İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Kongresi'nde tanıtıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aylin Alişan Yetkin, Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında finanse edilen “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın'da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesi kapsamındaki çalışmaları İspanya'da anlattı.

BİRUS Proje ekinden Alişan Yetkin, Barcelona şehrinde üçüncüsü düzenlenen “Dünya İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Kongresi”nde projenin ikinci ve üçüncü aktiviteleriyle ilgili uygulamalara odaklanarak yapılan çalışmalardan bahsetti.

Kongrede, iklim değişikliğinin etkilerine karşı mühendislik, şehircilik, peyzaj, turizm ve endüstri gibi farklı disiplinlerden uzmanlarla bir araya gelen Yetkin, BİRUS Projesi'nin Bartın özelinde taşkın ve su kıtlığı risklerinin azaltılmasına yönelik stratejilerini sundu. Panel tartışmaları ve sözlü sunumlarla gerçekleşen etkinliklerde, proje hedefleri, küresel ölçekteki uyum stratejileri ile bağdaştırılarak ele alındı ve farklı disiplinlerden gelen uzmanların görüşleriyle zenginleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Aylin Alişan Yetkin, kongrede yaptığı sunumda BİRUS Projesi'nin Bartın'da iklim değişikliğine karşı direnç geliştirmeyi amaçlayan bir dizi faaliyetle bölgeye katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme