Bir açıklamada Kumluca Belediyesinden

Hasankadı Belediyesinin ardından Kumluca Belediyesi de açıklama yaptı

Bartın'da günlük 150 ton çöpün döküldüğü İnkumu tepesinde yer alan vahşi çöp depolama alanına ulaşım sağlayan yol dökülen çöpler nedeniyle kapandı. Çöplerden sızan sular Bartın Irmağına aktı.

Bartın'da toplanan çöplerin taşındığı İnkumu tepesinde yer alan vahşi depolama alanına ulaşım sağlayan yol, kontrolsüz dökülen çöpler nedeniyle kapandı.

Çöplerin, vahşi depolama alanında yer kalmadığı gerekçesiyle yola döküldüğü iddia edildi.

Yaklaşık 1 kilometrelik yolu tamamen kapatan çöplerden sızan suların yağmur sularıyla birlikte Bartın Irmağına sızdığı görüldü.

Çevre felaketinin görüntüleri büyük tepki gördü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Çöplerin hangi kurum veya kişiler tarafından döküldüğünün araştırıldığı ve tespitin yapılmasıyla çevreyi kirletenler hakkında Çevre Kanununa istinaden gerekli işlem yapılacağı ifade edildi.

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya tarafından dün akşam saatlerinde yapılan açıklama ile bölgeye sadece Bartın Belediyesinin değil aynı zamanda İlçe-Belde belediyeleri ile köy çöplerinin de döküldüğünü ifade etti. Bölgenin sadece Bartın Belediyesinin sorumluluğunda olmadığının altını çizdi.

Önce Hasankadı sonra Kumluca'dan açıklama

Dün akşam Bartın Belediyesinin yaptığı açıklamanın ardından Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu da açıklamada bulunarak İnkumu tepesine çöp göndermediklerini belirtti.

Bugün bir açıklamada Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt'tan geldi.

Bozkurt açıklamasında, Ulusal ve Yerel basında gündemi meşgul eden Çöp Krizi ile ilgili açklama mecburiyeti duydum. 8 belediye tarafından döküldüğü söylenen çöp krizi ile ilgili Belediyemizin çöp arabası olmadığını, aracın bugün teslim edilecegini bildirmek isterim. Kumluca Belediyesi olarak dökülen çöplerde 1 gram dahi çöpümüz bulunamamaktadır. Kamuoyuna duyurulur.” İfadelerinde bulundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme