Beyaza bürünen Karagöl Jeositi kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, Işık Dağı'nın bulunduğu Karagöl Jeositi beyaza büründü. Dron ile havadan görüntülenen buz tutan göl ve etrafındaki yaylalar, kamp yapmak isteyen vatandaşların uğrak yeri oldu.
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, Işık Dağı'nın bulunduğu Karagöl Jeositi beyaza büründü. Dron ile havadan görüntülenen buz tutan göl ve etrafındaki yaylalar, kamp yapmak isteyen vatandaşların uğrak yeri oldu.
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Işık Dağı'nın eteğinde bulunan yaylalar ve Karagöl Jeositi, kar yağışlarının ardından beyaza büründü. Derinliği 2 metre olan gölün çevresi, günübirlik ziyaret ve çadır kampı için de oldukça uygun olmakla birlikte 1600 metre rakımda bir heyelan çukurunda oluşmuş olması da temiz hava almak isteyenler için harika bir fırsat sunuyor. Türkiye‘nin dört bir yanından gelen ve doğanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Karagöl'ün yolunu tuttu. Kamp tutkunları da tabiatla iç içe vakit geçirmek için gölün etrafında çadırlar kurdu. Aileleriyle buraya gelen vatandaşlar, buz tutmuş gölün üzerinden kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı. Dron ile görüntülenen, etrafı beyaza bürünmüş dağlar ve çeşitli ağaçlarla çevrili olan Karagöl'de kış mevsimiyle birlikte kartpostallık görüntüler oluştu.
“Tabiat ile eski ve güçlü bir bağımız var”
Ailesiyle birlikte Karagöl Jeositi'ne 1 saatlik bir mesafeden geldiklerini ve hafta sonu tatilini burada geçireceklerini dile getiren Hamdi Saydar, “Tabiat ile eski ve güçlü bir bağımız var. Bunu çocuklarımızla olan bağımızla beraber güçlendirmek için buraya geldik. Çocuklarımız oksijen alsınlar, bizimle beraber güzel bir aile aktivitesi olması adına, tabiatla öğrendiklerimizi onlara aktarmak düşünesiyle buradayız. Çocuklar kar ile beraber kış şartlarını da görsünler ve bu şartların bizlere getirdiği eski güzelliklerden faydalansınlar istedik. Malum metropol bir ortamda yaşıyoruz. Bulunduğumuz gölgeye çok kar, kış düşmüyor. Düşse de kendi başlarına kızak gibi eski geleneksel yöntemlerle yapılan teknik ekipmanlarla kayamayacakları için biz de elimizden geldiği kadar geri dönüşüm malzemelerinden kendilerine kızak yaptım. Çocuklarım da benimle birlikte buna şahit oldular. Bunlar onlar için ileride çocuklarına anlatacakları bir anın olarak kalacak diye düşünüyorum” diye konuştu.
“Doğal bir ortamda yaşıyoruz, stresten, sıkıntıdan daha uzaktayız”
Arkadaşıyla birlikte Karagöl'ün etrafında kamp kuran Tolga Acar, şehrin kalabalık ortamından uzaklaşmak istediklerini ifade ederek, “Hafta içi iş yoğunluğundan dolayı kendimizi rahatlatmak için burada geliyoruz. Kendimizi daha iyi hissediyoruz. Doğal bir ortamdayız oksijen bol. Buraya gelip kafamızı dağıtıyoruz, mangalımızı yakıp yemeğimizi pişiriyoruz. Doğal bir ortamda yaşıyoruz yani stresten sıkıntıdan daha uzaktayız. Burada kamp yapıyoruz ve genelde iki gün kalıyoruz. Çadırlarımızda kalıyoruz. Uyku tulumlarımız var. Kış şartları biraz daha problemli olduğu için eksi derecelerde uyuyoruz, ateş başında ısınmamızı sağlıyoruz” dedi.
"Kamp için sıcak bir ortam kurmaya çalışıyoruz”
Doğa ile iç içe olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen İlhan Sucu ise, “Bizim hayatımız bir nebze bu. , Amacımız, kendimizi şehrin kalabalığından, sessiz sakin yerlere atıp buralarda vakit geçirmek. Kafamızı dinlemek, beraber ateş yakmak, mangal yapmak, bizim zevk aldığımız şeyler bunlar. Buraya geldiğimizde de akşam için hazırlık yaptık. Gece vakitlerinde havanın soğuk olacağını düşünüyoruz. Hava eksi 5'lere, hatta eksi 10'lara düşebilir. Kamp ateşimizi yaktık, çadırımız da var, kamp için sıcak bir ortam kurmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.