Başkan Fırıncıoğlu'dan Engelsiz Sanat Evi'ne ilişkin açıklama

İşte o açıklama..

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Otizmliler Derneğinin faaliyetini sürdürdüğü Engelsiz Sanat Evi ile paylaşımının sonlandırmasının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Fırıncıoğlu konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bartın Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımıza hizmet etmeyi amaç edinmiş, özellikle yardıma ve bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam için bütçe imkanlarını seferber etmiştir, ettirmektedir. Bu amaçla 2019 tarihinde tadilat yapılarak Otizm engelli çocuklarımız için hizmete açtığımız ve Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübüne faaliyetlerin işbirliği içerisinde yürütmek üzere kullanıma açılan, Gölbucağı Mahallesindeki eski mezbaha binasında Otizmli ve özel gereksinimli birey çocuklarımıza hizmet verilmektedir. Bartın Belediyesi olarak ortalama aylık 250 bin TL civarında bir bütçe ve belediye çalışanlarımızla birlikte söz konusu kulübe desteklerimiz kesintisiz devam etmektedir.

Ancak son zamanlarda gerek engelli çocuklarımızın ailelerinden, gerek dernekte çalışan gönüllü kardeşlerimizden ve gerekse ilgili bürokrat ve siyasilerden gelen yoğun şikayet ve tepki üzerine eğitim kalitesinin düştüğü, öğrenciler arasında pozitif ayrımcılık yapıldığı, ilk başlarda 170 öğrenci bulunurken sayının 40 civarina düşürüldüğü, sayının bilerek azaltıldığı, bu azaltılmanin hangi kistaslara göre yapıldığının belirsizliği üzerine kulüp yöneticilerle istişari görüşmek üzere gittiğimizde gönüllü çalışanlarında bu gelişmelerden rahatsız olduğuna ve kulübün aile şirketi anlayışla yönetildiği konusunda da itiraflara tanık olduk. Bartın Belediyesi olarak bu hizmetlerin bundan böyle Belediyemiz tarafından yapılacağını bildirdik, kulüp yöneticilerine söz konusu binayı boşaltmaları konusunda kendilerini bilgilendirdik" dedi.

Bakmadan Geçme