BARÜ, kamu-sanayi-üniversite iş birliğini geliştiriyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindeki heyet Düzce'de iş birliğinin güçlendirilmesi noktasında çeşitli temaslarda bulundu.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindeki heyet Düzce'de iş birliğinin güçlendirilmesi noktasında çeşitli temaslarda bulundu.

Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Düzce'ye giden Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin kurum ve kuruluşlara sürdürülebilir iş birlikleriyle aktarılması amacıyla Türkiye'nin büyük ölçekli fabrikalarından biri olan Fibrobeton tesislerini ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun'a ziyaret sırasında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sabri Gök, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Prof. Dr. Osman Gençel, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erkartal, Bartın Orman Fakültesinden Prof. Dr. Deniz Aydemir, Doç. Dr. Ahmet Can, Proje ve Teknoloji Ofisi Gene Koordinatörlüğünden Cevdet Duran, Öğr. Gör. Erdem Arık ile Öğr. Gör. Burak Bodur eşlik etti.

Fibrobeton Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Maraşlı ile yapılan görüşmede, hâlihazırda devam eden ortak çalışmaları geliştirme mesajı verilirken, nitelikli iş gücü yetiştirme noktasında yeni iş birliği alanları, yürütülebilecek projeler ve ileriye yönelik atılması gereken adımlar konuşuldu. Ayrıca bilim ve teknoloji tutkunlarının aynı çatı altında bir araya geldiği bölgenin en uzun soluklu teknoloji festivali olan BARÜ ‘7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı' üzerine bilgi ve tecrübe paylaşımı da yapıldı.

Daha sonra Rektör Uzun ve beraberindeki heyet Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü ziyaret ederek BARÜ'nün bu yıl 7'ncisini uluslararası ölçekte düzenleyeceği ‘Ar-Ge Proje Pazarı' hakkında bilgiler aktardı. Kutlubey Yerleşkesinde 07-08 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek festivalin bölge için önemine değinilen görüşmede, kamu-üniversite el birliğiyle Türkiye'nin ‘Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sağlanması yönünde fikir alışverişi yapıldı.


Görüşmelerde ülkemizin yerli ve milli üretim hedefleri doğrultusunda kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinen Rektör Uzun, “Günümüz dünyasında bilimsel ve teknolojik bilgi, küresel rekabette gücümüzü belirleyecek en önemli unsurlardan biridir. Bu noktada bilimsel bilginin üretildiği üniversiteler olarak kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışmamız büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğimiz başta olmak üzere birlikte hareket etme ve projeler geliştirme konusunda mevcut potansiyellerimizi her geçen gün daha ileriye taşımaya gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle iş birliği içerisinde hareket etme noktasındaki yaklaşımları için Düzce Belediye Başkanımız Dr. Sayın Faruk Özlü ile Fibrobeton Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Muhammed Maraşlı'ya ilgi ve destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme