BARÜ ile Özbekistan arasındaki hareketlilik artıyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) imzaladığı uluslararası ikili anlaşmalar kapsamında Taşkent Ulaştırma Üniversitesinden gelen bir heyet tarafından ziyaret edildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) küresel ölçekte imzalanan ikili anlaşmalar kapsamında dünyanın farklı yerlerinden iş birliği içerisinde olduğu yükseköğretim kurumları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Özbekistan'ın saygın üniversiteleri ile yaptığı anlaşmalara yenilerini ekleyerek 19'a çıkaran ve bilim diplomasisi ağını daha da güçlendiren BARÜ'ye Taşkent Ulaştırma Üniversitesinden bir heyet geldi.

Eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında ikili iş birlikleri geliştiriliyor

Ziyaret kapsamında Taşkent Ulaştırma Üniversitesi Yol ve Köprü Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Mirzokhid Miralimov ve beraberindeki heyet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik'i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Heyet ardından Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Cengiz, akademisyen ve idari personel ile görüşmeler gerçekleştirdi. Toplantılarda var olan ikili iş birliği anlaşması çerçevesinde öğrenci, akademisyen değişim programları, eğitim ve araştırma faaliyetlerinde ortak projeler, kültürel değişim programları ve kısa dönemli eğitim faaliyetleri gibi konular üzerine değerlendirilmelerde bulunuldu.

Taşkent Ulaştırma Üniversitesi heyeti ile yapılan görüşmelerde BARÜ'nün vizyon projeleri, nitelikli akademik kadrosu ve ihtisaslaşma alanı kapsamında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verilirken bilim diplomasisi ağını ilerletebilecek ortak projeler değerlendirildi. Görüşmeler neticesinde iki üniversite arasında var olan akademik ve eğitim iş birlikleri ile ortak bilimsel çalışmaların kapsamının genişletilmesi yönünde yeni adımlar atıldı.

“Küresel iş birlikleriyle bilgi ve deneyimimizi paylaşıyoruz”

Küresel ölçekte yapılan iş birlikleriyle uluslararası iletişim ağlarını genişlettiklerini belirten Prof. Dr. Çelik, “Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme süreçlerindeki yetkinliğinin daha ileriye taşınması noktasında Özbekistan'ın saygın üniversiteleriyle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Taşkent Ulaştırma Üniversitesinden bizi ziyarete gelen değerli akademisyenlerimiz ile de bilgi ve deneyimimizi paylaşacağımız ortak projeler üzerine görüş alışverişinde bulunduk. Yaptığımız eğitim iş birlikleriyle iki ülke arasındaki bilim diplomasisi ağını güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu noktada Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun'a destekleri için teşekkürlerimi sunuyor, akademik ve idari insan kaynağımızı ise gayretleri için tebrik ediyorum” dedi.

“Kültürler arası diyalog, müzakere ve etkileşimleri artırıyoruz”

Uluslararası iş birlikleriyle kültürel etkileşimleri artırdıklarını kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda bilginin paylaşılması ve hareketliliğe odaklanan iş birliği çalışmalarımızla kültürler arası diyalog, müzakere ve etkileşimleri artırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Özbekistan'ın önde gelen yükseköğretim kurumlarından akademisyen, öğrenci ve personel ile bir araya gelerek karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine devam ediyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla küresel iş birliklerini artırıyor, dost ve kardeş iki ülke arasındaki akademik ve bilimsel iş birliğinin genişletilmesine katkı sunuyoruz. Bu düşüncelerle Üniversitemize gelen kıymetli akademisyenlerimize ortak hareket etme noktasındaki gayretleri ve nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kurumsal ilerleyişimize sundukları değerli katkıları için Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik'i, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Cengiz'i ve Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ile birlikte tüm bileşenlerimizi kutluyorum. Ayrıca başarılarımızı görünebilir kılmak ve küresel iş birliği stratejileriyle daha iyiye ulaşmak hedefiyle bizlere verdikleri destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme