BARÜ eğitim programlarını güçlendirmeye devam ediyor
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) yürütülen kalite odaklı çalışmalar neticesinde mezun veren 41 lisans programının yüzde 50'den fazlası eğitim kalitesini akredite olarak tescilledi.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) bir yandan kurumsal altyapı güçlendirilirken diğer yandan eğitim-öğretim faaliyetlerinde ulusal ve uluslararası kalite süreçlerini temel alan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda kalite süreçlerinin önemli bir aşaması olan program akreditasyonu doğrultusunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bünyesindeki İktisat, Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri; Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından akredite edildi.Böylece 24 programında (22 lisans – 2 ön lisans) eğitim kalitesini tescilleyen BARÜ'de, kurumsal yapının kalite güvencesi sistemiyle sürdürülebilir bir şekilde güçlendirilmesi yönünde önemli bir adım daha atılmış oldu.
7 fakültede 22 program akredite oldu
STAR Akreditasyon Değerlendirme Takımı ve alan uzmanı değerlendiriciler tarafından programlarla ilgili standartlara ilişkin yapılan değerlendirmeler neticesinde Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 3 yıl süreyle, İktisat ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümleri ise 2 yıl süreyle akredite olma başarısı gösterdi. Böylece daha önceden akredite edilen İşletme Bölümü ile birlikte İİBFbünyesindeki 4 programın ulusal ve uluslararası standartlardaki çalışmaları tescillendi. Bununla birlikte BARÜ'de stratejik bir yönetim anlayışıyla yürütülen kalite güvencesi çalışmaları neticesinde mezun veren 41 lisans programının yüzde 50'den fazlası ve Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesindeki 2 ön lisans programı akredite olmayı başardı.
'Tüm programlarımızın uluslararası standartlara ulaşması içinçalışıyoruz'
Eğitim-öğretim programlarının akreditasyonu için kalite güvencesi çerçevesinde belirlenen hedefler doğrultusunda yoğun bir gayretle çalıştıklarını ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 'Üniversite olarak kalite süreçlerinin içselleştirilerek kültürel bir pratiğe dönüşmesi ve tabana yayılması konusunda büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Yükseköğretim ekosistemindeki değişimleri iç ve dış kalite güvence sistemine yansıtarak tüm programlarımızın uluslararası standartlara ulaşması için güç birliği yapıyoruz.Gösterilen gayretlerle Üniversitemizde akredite olan program sayılarını artırıyor, kurumsal yapımızı sürdürülebilir bir şekilde güçlendiriyoruz. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize yönelik özverili çalışmalarından dolayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Metin Saban ile Bölüm Başkanlarımız Doç. Dr. Ramazan Arslan, Doç. Dr. Emine Genç, Doç. Dr. Fatma Sönmez Çakır'a ve emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum.Ayrıca daha iyiye ulaşma noktasındaki destekleri dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize, kalite odaklı çalışmalarımızdaki teşvikleri için YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.
BARÜ eğitim programlarının kalite yolculuğu sürüyor
BARÜ'de akreditasyon süreçleri devam eden 15 program bulunuyor. Bu programlardan Spor Bilimleri Fakültesinde Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programları için saha ziyaretleri başarıyla tamamlanırken; Rekreasyon ile Spor Yöneticiliği programları için dış değerlendiricilerin ziyaretleri bekleniyor.
Öte yandan Eğitim Fakültesinde İngilizce Öğretmenliği programı ile Fen Fakültesinde Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Biyoteknoloji ile Matematik programları için de saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesinde ise Hemşirelik programı için tüm yeterlilikler sağlanmasının ardından başvuru yapıldı.
Ayrıca kalite kültürünü ön lisans programlarında da devam ettiren BARÜ'de ilk kez Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Organik Tarım ile İşletme Yönetimi programları tam akredite olma başarısı gösterdi. Bununla birlikte Bartın Meslek Yüksekokulunda Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Bilgisayar Programcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programları ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda İlk ve Acil Yardım, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı programlarına da akreditasyon saha ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi için gün sayılıyor. Böylece BARÜ'de 9 fakülte ve başvuru yapabilen meslek yüksekokullarındaki programlarda eğitim kalitesini tescilleyen akreditasyon belgesi için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.